IGMAN-Acció solidària

COOPERACIÓ PER L’UTODETERMINACIÓ

El Casal treballa amb IGMAN-Acció Solidària i difon els projectes que aquesta organització humanitària porta a terme: ajut humanitari d’urgència en àrees que han sofert els efectes d’una guerra i cooperació amb nacions que pateixen una violació sistemàtica dels seus drets col•lectius.

El Casal Popular la Turba va començar a col•laborar amb aquesta organització solidària a finals de l’any 1998. Concretament es va encarregar de la recollida, a Valls, del material humanitari que es va fer arribar a la regió de Bajram Curri, al nord-est d’Albània arrel de la guerra a Kosova, el 13 de desembre de 1998. En aquesta recollida, a banda de diverses escoles de Valls, també hi participà l’Ajuntament de la Masó, que va encarregar-se de la recollida al seu municipi, el supermercat Esclat i l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela.

FOTO igman

Altres campanyes d’Acció Solidària que s’han portat a terme a Valls han estat:

– Albània. Construcció d’un camp de refugiats i un centre d’assistència primària a Kavalla.

– Txetxènia. Recollida de material humanitari d’urgència.

– Bòsnia. Habilitació del centre de salut de Hadzici.

– Chiapas. Sistemes de canalització d’aigua potable en comunitats zapatistes.

– Guatemala: projectes productius amb col•lectius de dones màies a la zona de Huehuetenango.

En aquest dos últims projectes, l’Ajuntament de Valls ha col•laborat any rera any amb l’aportació de diners que dedica a projectes de solidaritat.

Tantmateix, des del Casal, tenim a una persona que treballa directament sobre el terreny a Chiapas, Guatemala i Hondures.

També conjuntament amb IGMAN-acció Solidària s’ha organitzat un cicle d’exposicions fotogràfiques dedicades als joves fotògraf de l’Alt Camp, oferint-los un espai de promoció.

El 2002, amb altres ong vallenques es va organitzar les primeres Jornades de Solidaritat a Valls

Aquest treball constant i conjunt ha tingut el seu reconeixament en la integració del Casal dins la xarxa d’oficines oficials d’IGMAN-Acció Solidària als Països Catalans.

 Per a més informació: www.igman.cat

ONGC és una revista trimestral que s’ha convertit en espai de trobada, d’exposició i de reflexió de les accions i els projectes que generen les organitzacions catalanes dins i fora de les nostres fronteres. Amb especial atenció a aquelles que d’una manera efectiva impregnen les seves accions de la voluntat de defensa i promoció dels drets humans, individuals i col·lectius.

ongc

Pel que fa a l’apartat internacional, ONGC obre una finestra per veure com treballen organitzacions d’altres països i que són de referència en el seu camp. També hi trobareu regularment la veu de les contraparts, una peça clau per entendre i millorar la cooperació i la solidaritat. Hem volgut destacar la veu dels qui són l’objecte de les nostres accions. Una veu que, malauradament, no sempre serà la que desitjaríem, però que pot esdevenir la garantia d’un futur on caiguin, definitivament, els plantejaments caritatiaaus i jerarquitzants que no són més que noves formes de colonització. Per això, ens comprometem a ser una tribuna oberta i, sobretot, ens comprometem a ser un espai d’intercanvi, de diàleg. En aquest sentit, cada crítica ha tingut i tindrà el respectiu espai per a la rèplica, i cap tema dels que apuntem es dóna per tancat. Estem segurs que el diàleg és la millor via per avançar. Per això, perquè sempre l’hem fomentat i perquè creiem en els bons resultats que comporta, obrim el nostre mitjà al diàleg.

ONGC és un projecte dinàmic que té, ben segur, molts aspectes que cal millorar i definir. Per fer-ho, us demanem la vostra participació, així com la de totes aquelles persones, organitzacions i col·lectius diversos que vulgueu participar en aquest projecte.

www.igman.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.