Divendres 12 Assemblea de precaris, amb l’experiència dels treballadors de Telefónica

Diumenge 21 dinar popular a Valls i marxa a peu fins a Alcover per rebre el Correscales

 

Valls, 11/02/2016. Els treballadors de Telefónica i les empreses subcontractades s’han convertit en un símbol de lluita contra la precarietat laboral, patint jornades laborals de dotze hores i set dies a la setmana per menys de 800€ al mes. Han protagonitzat vagues, ocupacions, manifestacions i ara amb el “Correscales” han recollit més de 140.000€ per seguir lluitant i donar suport a altres lluites pels drets laborals. «El Correscales és de totes les treballadores precàries que pateixen l’explotació laboral» i per això la cursa de relleus que anirà de Bilbao a Barcelona, es farà ressò de totes les reivindicacions i lluites laborals i contra la precarietat que organitzaran activitats de suport.

En el cas de l’Alt Camp, el divendres 12 a les 20h al Casal Popular La Turba (C/Nou 12) hi ha una presentació del Correscales de la mà de treballadores de Telefónica, que explicaran la seva experiència. També es donarà veu a totes les persones que pateixen l’explotació laboral i que vulguin compartir la seva situació, en el què serà una Assemblea de precaris. Actualment molts treballadors i treballadores pateixen jornades laborals inhumanes, sous de misèria, acomiadaments improcedents, etc. El Correscales vol donar suport a totes aquestes persones i oferir eines per fer front a les seves situacions de forma col·lectiva.

Diumenge 21 és quan els corredors del Correscales passaran per l’Alt Camp, parant a Alcover a les 19h a la Plaça Nova. Abans però, hi haurà un vermut solidari a la una del migdia al Casal Popular La Turba de Valls i un dinar popular a les 14h a la Plaça de la Zeta. Els diners que es recolliran aniran a la caixa de resistència que promou el Correscales. Les reserves es fan a info@laturba.cat i el tiquet-bo d’ajut val 12€.

Una delegació de la carabana del Correscales es desplaçarà per ser al dinar de Valls i hi farà un parlament. A les 16:30 sortirà una marxa a peu des de la Plaça de la Zeta fins a Alcover, per anar a rebre el Correscales. A les 18:45 hi haurà parlaments a la Plaça Nova d’Alcover.

Els actes del diumenge 21 se centraran també en les lluites laborals més destacades de l’Alt Camp, de les quals se’n farà ressò un documental.

 

correscales2016