CONCURS FOTOGRÀFIC PATRIMONI VALLENC

Patrimoni de Valls

"Posem en valor el Patrimoni a través de l'art"

Patrimoni Vallenc és un Concurs de
Fotografia
que té per objectiu conèixer i divulgar el patrimoni
vallenc des d’una vessant artística com la fotografia. L’autor/a
pot escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura,
document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural
pertanyent al terme municipal de Valls.

Volem contribuir a la conscienciació de la ciutadania sobre els valors del patrimoni local i sobre la seva importància en la configuració de la identitat col·lectiva: creiem que aquesta conscienciació i necessitat social és necessària perquè es doni una gestió conservacionista, sostenible i moderna (de base acadèmica) del nostre patrimoni, tal i com s’efectua des de fa temps en moltes poblacions.  

Hem arribat a la 18 edició, del
Concurs de Fotografia Patrimoni
Vallenc, que forma part d’un dels
projectes del Casal Popular la Turba de Valls i llumull
Accions Audiovisuals, amb l’objectiu d’arrelar-nos a la nostra
ciutat, i especialment al centre històric on tenim la seu (Carrer
dels metges, 14) i descobrir-la a partir de la fotografia.

"L'any 2023 el concurs ha arribat a la seva 18a edició"

Volem agrair la col·laboració a les persones que fan possible any rere any el concurs, el jurat, que estoicament repeteix i aprofitem per compartir una estoneta dins del Casal durant la deliberació i don a vegades surten més idees per fer gran el projecte; una d’aquestes, la mostra de fotografia
documental al carrer, MITGERES, que ens ha fet molt contents de
fer-la realitat i consolidar-la en aquesta VI edició on hem presentat el concurs.  

També als dissenyadors i artistes que ens han compartit el seu art amb els cartells que han il·lustrat el concurs, i pel cartell d’aquesta 18a edició, ens acompanya la dissenyadora Laia Gonzàlez Roig

Especialment, agrair al IEV amb qui hem fet gran el projecte i el suport de la Xarxa de Cultura i la Secretaria d’Infància, adolescència i joventut Generalitat de Catalunya.

Amb el suport del Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls.

Bases del 18è
Concurs de Fotografia Patrimoni Vallenc

| Cartelleria d'edicions anteriors

BASES PER PARTICIPAR-HI:

Participants: És obert a totes les persones que ho desitgin.

Tema: “PATRIMONI VALLENC”. L’objectiu és conèixer i divulgar el patrimoni vallenc des d’un vessant artística com la fotografia. L’autor/a pot escollir qualsevol monument, edifici, escultura, pintura, document, paisatge rural, natural, urbà o element cultural pertanyent al terme municipal de Valls.

Format i presentació: Cada participant presentarà 3 fotografies, en format  20×30 cm o similar. Les imatges poden ser en color o en blanc i negre.

Identificació: Cal lliurar un sobre, amb el pseudònim i edat, que contingui les fotografies i un sobre tancat amb les dades de l’autor/a (nom, telèfon, correu electrònic, edat i població).

Les tres fotografies hauran de dur al darrera el nom del pseudònim i títol si en tingués o una explicació.

Inscripció: El dret d’inscripció és gratuït.

Termini: Les fotografies es poden enviar per correu abans del 10 de novembre o lliurar-les a mà fins el dia 17 de novembre a alguna de les següents adreces: 

 • La Bajoca /Casal Popular La Turba, c. de la Carnisseria, 23,
  43800 Valls (Alt Camp)

 • El Safareig, Pl.  de l’Oli 12, 43800 Valls (Alt Camp)

 • IEV, c. Jaume Huguet 1, 43800 Valls (Alt Camp)

Aclariments: escriviu a l’aleta@tinet.cat /llumull.accions@gmail.com

Jurat: Estarà format per persones vinculades al patrimoni i a la fotografia. Estarà facultat per resoldre qualsevol altra qüestió no prevista en aquestes bases. El seu veredicte serà inapel·lable. Si la qualitat dels treballs presentats fos insuficient, a criteri del jurat, els premis poden declarar-se deserts.

La deliberació del jurat és pública i es podrà presenciar el dissabte 18 de novembre a les 18:30 h al Casal Popular la Turba al c. dels metges, 14 (Ca l’Alemany)

Lliurament de premis: L’exposició s’obrirà el dijous 30 de novembre del 2023 al Pati de Sant Roc (IEV) i els premis es donaran el mateix dia. L’exposició romandrà oberta fins el dia 17/12.

PREMIS: Per l’elecció de les fotografies premiades es valorarà el seu contingut artístic i tècnic, el seu interès patrimonial, i es tindrà en compte el conjunt de la sèrie.

 • 1r premi 300.00€                  

 • 2n premi 200.00 €

 • Premi Jove (menors de 25 anys) 150.00 €

 • Altres premis vinculats al patrimoni humà, natura i
  arquitectònic.

 


/ PREMIATS DE LA 17a EDICÍÓ

Pol Anglès Ferré, amb el primer premi; Marc Lladó, amb una menció sobre patrimoni i arquitectura, i Júlia Veret, amb una menció sobre patrimoni immaterial, són alguns dels vallencs guanyadors de la 17a edició del concurs fotogràfic Patrimoni Vallenc. També han estat premiats Daniela Rosales Parra (Tarragona), Alba Olivares Monsalve (Vilanova i la Geltrú), Maria Navarro de la Torre (Tarragona) i Niama Bkuakka (Tarragona).

Agraïments:

l’IEV que cada any els cedeixi l’espai per exposar les fotografies del concurs i vagin teixint complicitats; a la cafeteria El Safareig, així com el suport de la Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls, a la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut, al Departament de Cultura i a la Diputació de Tarragona.

/ GALERIA D'IMATGES

Altres projectes en marxa!

Sobirania alimentària

Grup de Consum La Bajoca

La Bajoca és un grup de consum agroecològic nascut el 2013 i format per sòcies que s’ajunten per fer un consum responsable i transformador, basat en la relació directa entre productor i consumidor.

Habitatge Cooperatiu

Cooperativa d'Habitatges La Titaranya

La Titaranya és una cooperativa d’habitatges i locals en cessió d’ús al cor del Barri Antic de Valls. Les sòcies que en formem part busqueN solucionar les nostres necessitats habitacionals de forma assequible, garantint una estabilitat permanent i creant una comunitat solidària entre les veïnes.

Art

Mitgeres. Mostra de fotografia documental al carrer

Mitgeres és la mostra de fotografia documental de gran format al carrer. Els seus principals objectius són, Convertir la ciutat de Valls en un espai fotogràfic i, alhora, posar en valor la nissaga dels fotoperiodistes Català-Roca.

Fes-te sòcia de La Turba!

Les sòcies son un element imprescindible per poder seguir desenvolupant els projectes que s’estan impulsant i per poder iniciar-ne de nous. Ajuda’ns a seguir teixint espais culturals, socials i polítics i a seguir donant suport econòmic a casos de repressió política i projectes socials que ho necessiten.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022