FIRA ALTRES LLETRES

Fira Altres Lletres

"Fira del pensament crític
i l'acció conscient"

En aquesta cinquena edició, l’acte central de la Fira Altres Lletres comptarà amb gairebé 30 editorials repartides per la Plaça de les Garrofes, el Carrer Carnisseria, el Carrer Major i la Plaça del Museu Casteller el dia 28 d’octubre. A més, des de l’organització s’ha treballat perquè hi hagi editorials molt diverses i per a tots els públics, des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa.


L’espai firal serà compartit amb la fira de roba sostenible i amb l’Ecofira del Camp de Tarragona. De fet, des dels seus inicis la voluntat de la fira ha estat teixir complicitat amb altres iniciatives que ajudin a transformar la societat.


La Fira del pensament crític i l’acció
conscient “Altres Lletres” és una iniciativa conjunta del Casal
Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, que té l’objectiu
de fer “una fira literària i crítica allunyada de l’època de
més saturació editorial com és Sant Jordi”.

"Apostem per la varietat de gèneres literaris: des de propostes polítiques, més poètiques o de narrativa"

Els dies previs i el dia de la mateixa fira es duen a terme un seguit de presentacions literàries en diferents espais de la ciutat. Algunes de les presentacions destacades de les darreres edicions hi trobem “Insubmissió” de Joan Canela, “Tan sols viure” de Sara Montesino i Martí Albesa o “Art (in)útil” de Daniel Gasol.


Amb el suport del Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls.

La Fira Altres Lletres celebra 5 anys del 19 al 29 d’octubre

El Festival La Terrasseta ha acollit la presentació dels actes de la Fira del llibre de Valls.

Altres Lletres es consolida com a referent al Camp de Tarragona amb una trentena d’editorials i una dotzena d’actes i presentacions confirmades.

La jornada central de la Fira tindrà lloc el 28 d’octubre al barri antic de Valls.

En destaquen els maridatges de llibres i productes de proximitat, el primer acte de recomanació de llibres i l’aposta per donar veu a escriptors locals.

Els actes previs

Tot i que les activitats centrals d’Altres Lletres es realitzaran dissabte 28 d’octubre, els dies previs s’han programat múltiples actes. Així doncs, s’iniciaran dijous 19 d’octubre amb l’acte “Diàlegs a la cuina”; un maridatge literari i gastronòmic entre l’escriptor Martí Sales i la cuina del restaurant Ca Àngel, elaborada amb els productes de la Barraqueta Agroecològica.

El dimarts 24 d’octubre l’Espai La Magrana acollirà de nou un taller d’escriptura creativa a càrrec de l’Escola de Lletres de Tarragona, aquest cop, enfocat a crear textos breus per plataformes com xarxes socials.

La Licorera Vallenca tornarà a ser l’epicentre del segon acte més gustós de la Fira el dimecres 25 d’octubre, gràcies a la presentació del fanzine "Habitants esteparis" de Marina Barberà, acompanyada dels vins del Celler Tanca els Ulls i d’un tast de productes de la Plana de Secà.

Els actes seguiran el dijous 26 amb la presentació del llibre “Lo mig del món” de Roser Vernet i continuaran el divendres amb un contacontes del llibre “Nabil robapinyes” del Cep i la Nansa.

La jornada central

L’epicentre de la fira es durà a terme el dissabte 28 d’octubre amb stands de 30 editorials repartits per la Plaça de les Garrofes, el Carrer Carnisseria, el Carrer Major i la Plaça del Museu Casteller; i amb diverses activitats per acompanyar-les.

Al matí, els més petits podran assistir a un segon contacontes del llibre “I perquè no?” de Vanessa Coca. Com a novetat, la Fira ha organitzat una activitat titulada “recomana’m un llibre” on diverses bookstagramers compartiran recomanacions de llibres de les editorials exposades. Al migdia hi haurà un maridatge poètic amb el llibre “Natació” de Raquel Estrada i els vins de proximitat de La Bajoca. La jornada de dissabte es clourà a la tarda amb una taula rodona amb l’editorial Katakrak, Tigre de Paper i Valls per la llengua.

Una altra novetat és que, aquest any, la fira s’allargarà un dia més i es despedirà amb un maridatge de fotografies del Festival Mitgeres i vins a càrrec de Carles Bargalló.

PROGRAMA D'ACTES

Dijous 19/10

19:30 h – Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Diàlegs a la cuina: maridatge entre l’escriptor Martí Sales i la xef Judit Solé de Ca Àngel, amb productes de La Barraqueta Agroecològica.

Preu: 3€ sòcies /5€ no sòcies

Inscripcions a altreslletres@gmail.com


Dimecres 25/10

19:30 h – Licorera Vallenca. 

Presentació del fanzín “Habitants esteparis” de Marina Barberà i Marta Parés amb vins el Celler Tanca els Ulls i tast de productes de la Plana de Secà.

Presenta: Maria Santiago, de Territori Sostenible

Preu: 3€ sòcies / 5€ no sòcies

Inscripcions a altreslletres@gmail.com


Dimecres 25/10

19:30 h – Licorera Vallenca. 

Presentació del fanzín “Habitants esteparis” de Marina Barberà i Marta Parés amb vins el Celler Tanca els Ulls i tast de productes de la Plana de Secà.

Presenta: Maria Santiago, de Territori Sostenible

Preu: 3€ sòcies / 5€ no sòcies

Inscripcions a altreslletres@gmail.com


Dijous 26/10

19:30 h – Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Presentació del llibre “Lo mig del món” de Roser Vernet amb productes de proximitat del Grup de Consum La Bajoca.  

Divendres 27/10

17:30 h – La Draperia. 

Contacontes amb el llibre “Nabil robapinyes” amb llepolies de comerç just de La Bajoca


19:30 h – Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Presentació del llibre “Migracions” amb David Karvala, coordinador del llibre i militant de la xarxa anticapitalista i Maria Dantas, activista antirracista a UCFR i Mulheres Brasileiras Contra o Fascismo


Dissabte 28/10

11 h – La Draperia.
Contacontes amb el llibre “I per què no?” de Vanessa Coca, amb
il·lustracions de Laura Gallofré


11:30 h – Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Recomana’m un llibre: amb les llibreteres i bookstagrammers Irene Jaume, Mònica Vidal i Rosabel Bofarull


13 h – Celler de Ca Robusté. 

Maridatge poètic amb el llibre de poesia “Natació” de Raquel Estrada i vins de proximitat de La Bajoca


18:30 h Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Presentació del llibre “El Cas de la Miloquera” d’Antoni Escoda i Efrem Llorach


Diumenge 29/10

11:30 h – Ca l’Alemany. 

Maridatge de llibres de fotografia amb vins de la mà de Carles Bargalló i Llumull Audiovisuals.

Inscripcions a llumull.accions@gmail.com

Altres projectes en marxa!

Sobirania alimentària

Grup de Consum La Bajoca

La Bajoca és un grup de consum agroecològic nascut el 2013 i format per sòcies que s’ajunten per fer un consum responsable i transformador, basat en la relació directa entre productor i consumidor.

Habitatge Cooperatiu

Cooperativa d'Habitatges La Titaranya

La Titaranya és una cooperativa d’habitatges i locals en cessió d’ús al cor del Barri Antic de Valls. Les sòcies que en formem part busqueN solucionar les nostres necessitats habitacionals de forma assequible, garantint una estabilitat permanent i creant una comunitat solidària entre les veïnes.

Art

Mitgeres. Mostra de fotografia documental al carrer

Mitgeres és la mostra de fotografia documental de gran format al carrer. Els seus principals objectius són, Convertir la ciutat de Valls en un espai fotogràfic i, alhora, posar en valor la nissaga dels fotoperiodistes Català-Roca.

Fes-te sòcia de La Turba!

Les sòcies son un element imprescindible per poder seguir desenvolupant els projectes que s’estan impulsant i per poder iniciar-ne de nous. Ajuda’ns a seguir teixint espais culturals, socials i polítics i a seguir donant suport econòmic a casos de repressió política i projectes socials que ho necessiten.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022