// ACTUALITAT

El Bou de Valls_008

El Bou de Valls, protagonista de la parada de la Turba per Sant Jordi

S’hi distribuirà “El Llibre Roig dels Països Catalans”, material de “Productes de la Terra” i la revista “Cafè amb Llet”

 

 

El Bou de Valls_012

 

Com cada any, el Casal Popular La Turba organitza una parada al Pati en motiu de la diada de Sant Jordi. Enguany s’hi podrà trobar material independentista de “Productes de la Terra” i del mateix Casal, com el mocador casteller amb l’estelada, així com marxandatge del Bou de Valls, que serà el protagonista de la parada amb un concurs de fotos i tallers pels més petits.

 

 

 

Arriba a Valls “El llibre roig dels Països Catalans”

 

 

A la parada del Casal també hi haurà llibres de l’editorial “Virus” i el nou “El llibre roig dels Països Catalans”, un projecte de la campanya “Som Països Catalans” per a donar a conèixer les dades de les lluites arreu del país, d’una manera fàcil i molt visual. El llibre, que s’ha finançat a través d’una campanya de micromecenatge, es distribuirà a totes les biblioteques dels Països Catalans i es podrà adquirir a la parada del Casal per un preu mínim de 5€.

 

 

El llibre forma part del projecte en xarxa “Llibres per la Unitat Popular”, en què diferents organitzacions polítiques i socials, així com diverses editorials compromeses pel país aniran editant materials de difusió massiva que expliquin la realitat del nostre territori, de la seva gent i de les seves lluites. Aquest llibre estarà editat sota llicència Creative Commons, per tal que es pugui difondre massivament sense restriccions.

 

 

 

Es reparteix la revista gratuïta de “Cafè amb llet” amb notícies “que els diaris en mans de la banca no expliquen”

 

 

El primer número de l’edició nacional de la revista “Cafè amb Llet” té 145.000 exemplars, finançats per més de 1.600 mecenes amb un clar objectiu: explicar allò que els diaris en mans de la banca no expliquen. La revista es repartirà a Valls durant la diada de Sant Jordi a la parada de La Turba i els següents dies al bar del Casal. També es podrà adquirir al Casal Popular la Bretxa d’Alcover; tothom qui en vulgui fer difusió a l’Alt Camp en pot demanar exemplars a info@laturba.cat

 

Aquest febrer l’Audiència de Barcelona va tombar la condemna contra els periodistes Marta Sibina i Albano Dante, editors de la revista i la web Cafè amb Llet, que ha destapat casos d’irregularitats a la sanitat catalana. Ambdós quedaren absolts de l’acusació d’infringir el dret a l’honor de Josep Maria Via, exalt càrrec de la sanitat catalana i actual assessor del president Artur Mas, que ara ha de tornar els 10.000€ de multa imposada als periodistes.

 

 

 

Concurs de fotos del Bou de Valls

 

 

Durant la diada de Sant Jordi el Bou de Valls estarà exposat a la parada de La Turba per a tothom qui el vulgui visitar i fotografiar-s’hi. Les fotografies penjades a facebook, twitter o instagram amb l’etiqueta #elboudevalls participaran al concurs i optaran a guanyar una samarreta i marxandatge del Bou. Enguany el Bou també fa tallers de caretes per a xiquets i xiquetes.

 

 

Punt informatiu del grup de consum La Bajoca

 

 

El Grup de Consum La Bajoca tindrà un punt informatiu a la parada de La Turba de Sant Jordi, per resoldre dubtes a les persones interessades en formar-hi part.

 

La Bajoca està basat en la relació directa entre productor i consumidor. L’objectiu és aconseguir productes de proximitat respectuosos amb el medi natural i social a preus assequibles i, al mateix temps, justos per als productors. Per això, procurem que els productes que comprem siguin de producció local, prioritzant la producció ecològica i de confiança.

 

El grup de Consum està format per un seguit de nuclis familiars que junts s’organitzen autònomament, sense intermediaris, per tal d’establir una relació comercial directa amb productors de proximitat. Les comandes i el repartiment dels productes es fa setmanalment a través d’una pàgina web. Més informació aquí.

 

 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022