// ACTUALITAT

DSCF0608_1

Els refugis del Camp d’Aviació caiguts en l’oblit i la nostra història part de la nostra memòria

Amb la xerrada titulada “La lluita per la Terra” i l’exposició fotogràfica de Valls durant la guerra i la postguerra la Turba clou la commemoració dels 75 anys de la fi de la Guerra Civil.

El passat dissabte unes 50 persones van gaudir de la visita guiada a càrrec de l’historiador Jordi Pérez al camp d’aviació d’Alió. La visita va servir per conèixer un llegat històric espectacular que tenim al costat de casa i que es troba abandonat de la mà de les administracions.
A la gent del Casal la Turba ens va sorprendre gratament el gran interès de la població vallenca per aquesta visita, demostrant que hi ha ganes de conèixer la història propera d’una manera diferent.
D’altra banda a tothom li quedà el regust amarg de veure com està de desaprofitat i malmès el camp d’aviació amb els seus espectaculars refugis plens de fem.

DSCF0608_1

La resta d’actes per recordar el 75 aniversari de la fi de la guerra continuen aquest divendres dia 16 de maig amb una xerrada i una exposició. La xerrada serà a càrrec de Guillem Puig, historiador del camp de Tarragona, que ens parlarà de la lluita per la terra a Catalunya dins de la Guerra Civil . És un tema molt apassionant perquè poques vegades es parla de la pagesia catalana i les seves lluites a la contesa. D’aquesta manera volem aprendre com la gent del camp català va defensar allò seu.
A més, divendres començarem una exposició al Casal la Turba amb fotografies del període de la Guerra Civil a Valls i de principis del franquisme. És una recopilació de l’Arxiu Municipal de Valls on es veu tan les destrosses de les bombes i els combats com la imposició del nou règim a la nostra ciutat, com el feixisme mostra tota la seva parafernàlia propagandística als diferents espais de Valls.
Animem a tothom a assistir a la xerrada i a veure la interessant exposició que podrà ser visitada al Casal la Turba els dijous de 19.00 a 21.00 i els divendres de 19.00 a 22.00. És part de la nostra història i ha de ser part de la nostra memòria.

Actes:
– 16 de maig a les 20:00 hores. Xerrada a càrrec de Guillem Puig: La lluita per la terra. El camp català durant la Guerra Civil
– A partir del 16 de maig. Exposició fotogràfica de l’Arxiu Municipal de Valls. Valls a la
Guerra i al principi de la postguerra. Destrucció

xerrada75èaniversariGuerraCivil

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022