// ACTUALITAT

AF Orgull Vallenc 2023.04.02

Ja és aquí la sisena edició de l’Orgull Vallenc

Del 5 d’abril al 26 de maig, Valls celebrarà per sisena vegada l’Orgull Vallenc, un conjunt d’activitats al voltant del col·lectiu LGTBIQA+, impulsades pel col·lectiu Orgull Vallenc (@orgullvallenc) i el Casal Popular La Turba. L’edició d’enguany comptarà amb un total d’onze propostes, mantenint la diversitat de formats i temàtiques, per tal d’intentar representar la diversitat de realitats del col·lectiu. 

El tret de sortida es donarà aquesta mateixa setmana amb la presentació del llibre “Ofert a les mans, el paradís crema” de Pol Guasch a la Llibreria Roca. 

En l’àmbit de l’esport, enguany s’ha programat una caminada a la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb el Club Esportiu Popular, que tindrà lloc el dissabte 13 d’abril.

En referència a l’àmbit més festiu i lúdic, es durà a terme una segona edició del “VilaniuDrag”, una ruta amb actuacions drags que de segur no deixaran indiferent a ningú! Així, el dissabte 20 d’abril a les 18:30h, s’iniciarà el recorregut pels bars adherits (L’Antic Cafè, La Pèrgola, Munta-t’ho bé, La Providència, El Safareig, Incògnit, i El Bruch). D’altra banda, també destaca una trobada per fer xarxa entre les persones del col·lectiu presents al territori, amb beures i música al Casal Popular la Turba el divendres 12 d’abril, així com un sopar de pa i porta el divendres 26 d’abril al mateix casal. Finalment, el dijous 18 d’abril, també s’hi durà a terme un tast de cerveses LGTBIQA+ a La Providència Taverna. 

L’àmbit audiovisual, enguany serà protagonitzat pel documental “Alteritats” d’Alba Cros i Alba Haddad, que recull les veus de diferents vivències lèsbiques de quatre generacions residents a Catalunya, i que tindrà lloc el dijous 25 d’abril a l’IEV. D’altra banda, el divendres 26 d’abril també es podrà gaudir de la projecció del film “Te Estoy Amando Locamente” a la Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

En l’àmbit de les xerrades destaca el taller sobre “Dissidències sexuals i de gènere amb relació a l’islam” a càrrec de Daniel Ahmed Fernández, professor d’antropologia a la UAB, i que tindrà lloc el divendres 10 de maig a la Sala dels Arcs de Ca Robusté. 

Un any més, es continua apostant pel treball amb les criatures, i és en aquesta direcció que s’ha programat el contacontes “Liu”, un espai pensat per parlar sobre identitats i identitats de gènere amb criatures i famílies. Que es durà a terme el dissabte 20 d’abril a la Plaça de les Garrofes. 

L’Orgull Vallenc tancarà aquesta edició amb l’exposició fotogràfica “Jutja menys, estima més” de Montse Vernet, que es podrà visitar a l’IEV del 17 de maig, dia contra la LGTBIfòbia, fins al 26 maig. 

La il·lustració del cartell de la VI edició d’Orgull Vallenc ha anat a càrrec de l’artista vallenca La Gallu (@la.gallu), qui forma part del projecte La Draperia; botiga i espai d’exposició, treball i trobada d’artesanes vallenques. En aquesta edició hi ha col·laborat la Comunalitat de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, el grup de consum La Bajoca, Llumull Audiovisuals, l’Antena del Coneixement de la URV, la llibreria Roca, els Vilaniu Bars, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Regidoria d’Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Valls. 

PROGRAMA D’ACTES ORGULL VALLENC 2024

Divendres 5 d’abril  – 19:30h – Llibreria Roca – Presentació del llibre “Ofert a les mans, el paradís crema” de Pol Guasch.

Divendres 12 d’abril – 19h a 21h – Casal Popular la Turba – Coneix l’Orgull! Tarda de portes obertes, música i beures!

Dissabte 13 d’abril – Caminada per la Ribera d’Ebre, organitzada pel Club Esportiu Popular i el suport d’Orgull Vallenc. 

Dijous 18 d’abril – 20h – La Providència. – Tast de cerveses LGBTI. Acte amb reserva prèvia. 

Dissabte 20 d’abril – Contacontes “Liu” – 11h – Plaça de les Garrofes

Dissabte 20 d’abril – VilaniuDrag – 18:30h – Recorregut: Antic (Frida la Ter),19h  Pèrgola (Don Amor), 19.30h  Munta-t’ho bé (Pillo Martillo), 20h La Providència (Serreta Metralleta), 20.30h Safareig (Barjaula Travesti), 21h Incògnit (Jèssica Pulla), 21.30h Bruch (actuació conjunta). 

Dijous 25 d’abril – 19:30h – IEV – Projecció del documental “Alteritats” d’Alba Cros i Nora Haddad, i col·loqui posterior amb protagonistes del documental. 

Divendres 26 d’abril – 19h – Sala dels Arcs de Ca Robusté – Projecció de la pel·lícula “Te estoy amando locamente”

Divendres 26 d’abril – 21h – Casal Popular la Turba.- Sopar de pa i porta.

Divendres 10 de maig – 18:30h – Sala dels Arcs de Ca Robusté – Taller “Dissidències sexuals i de gènere amb relació a l’islam” a càrrec de Daniel Ahmed Fernández, professor d’antropologia a la UAB. 

Divendres 17 de maig – 19:30h – Inauguració de l’exposició “Jutja menys, estima més” de Montse Vernet.

Del 17 de maig al 26 de maig – Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis Vallencs – Exposició “Jutja menys, estima més” de Montse Vernet. 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022