// ACTUALITAT

CARTELL ACTES FMPOPULAR 2014-1

Panda’t a la resistència!!!!

La Festa Major al Casal Popular la Turba

Amb el lema Panda’t a la Resitència, es consolida un programa alternatiu i per a totes.

Aquesta setmana i coincidint amb el conegut anunci del boladís, el Casal Popular la Turba presentem el programa d’actes organitzat per la Festa Major de Sant Joan. El lema escollit per aquest any, “Panda’t a la Resistència”, vol fer tribut des d’un punt de vista irònic i festiu a una de les primers consignes del casal, més vigents que mai, “Passa’t a la Resistència”. A la vegada, també representa aquell sentiment de persistència i de lluita que d’alguna manera també es fa visible durant els dies de festa major.

Els actes comencen el dijous dia 19, amb la popular Boladissada. Es tracta de la Tercera Boladissada Popular que tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre amb el conegut pregó alternatiu de la Festa Major i, seguidament, l’actuació de Miquel del Roig amenitzarà la vetllada. Les mescles electròniques d’en Biano (Ortxata Sound Sistem) i d’en Hibai sonaran fins a finalitzar l’esdeveniment.

El divendres dia 20, el Casal obrirà les seves portes per aplegar el Correbars, donant suport als actes i iniciatives que surten des de baix, organitzades pels mateixos vallencs i vallenques que amb els anys s’han anat consolidant i fent-se grans. Aquest dia, el Casal juntament amb el col·lectiu juvenil Arran, inauguraran les nits del Solsticidi amb la corresponent barra al pàrquing del Barri Vell, i que es mantindrà fins l’última nit de concerts.

Els més petits de la Turba recolliran la flama del Canigó i la deixaran a punt per encendre la foguera muntada a la plaça de la Zeta, enguany dotada de connotació crítica sobre un fet d’actualitat política al nostre territori. La revetlla de Sant Joan se celebra amb el popular sopar del Bou, que començarà vora les vuit del vespre per tal de fer-lo compatible amb l’actuació castellera. El sopar és obert a tothom, amb un cost de 12€. Per tal de reservar cal enviar un correu a info@laturba.cat. Després dels castells hi haurà l’encesa de la foguera de Sant Joan, amb coca i cava pels convidats.

L’últim dia de festes, 25 de juny a dos quarts de vuit del vespre, la cantautora de ponent Meritxell Gené oferirà un recital, acompanyada pel tast de begudes de la terra i dels Països Catalans.

No oblidem que el Bou de Valls també surt per Festa Major. La Turba convida a tothom a acompanyar-lo durant el Tomb pel poble i ballades a la plaça del Blat.

Sempre hem considerat que la Festa Major és una d’aquelles dates que fa poble. Sobretot pel treball i la dedicació de les entitats que hi participem. Perquè la festa sigui de tots, cal que la construïm entre tots. I, per tant l’Ajuntament s’ho ha de creure, i possibilitar i dinamitzar aquesta implicació de manera activa. Aquesta és la gran reivindicació, que malauradament persisteix amb els anys. Però seguirem batallant, ja que una Festa Major de tots és el que fa més gran un poble.

“Panda’t a la Resistència”

Salut, lluita i bona Festa Major

Casal Popular la Turba

Enllaç boladís 2014 https://www.youtube.com/watch?v=SGxvDSsUFFI

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022