Picture of La Turba

La Turba

EL BOU DE VALLS

L’any 2012 el Casal Popular La Turba i La Colla Gegantera el Calçot-AAEET van recuperar la figura del BOU. Aquesta era la última peça que quedava per recuperar del seguici tradicional i popular Vallenc.

Jordi Jubany i Eudald Ferré van fer una peça de dimensions notòries, dissenyada per a dos balladors i inspirada els bous mitològics de l’arc mediterrani. La música que acompanya el Ball va ser composada per el músic Vallenc Francesc Sans i Bonet.

La recuperació del BOU ha sigut un projecte participatiu de principi a fi. ës va inicar amb la recollida d’idees a través d’un bloc (http://elboudevalls.blogspot.com) i va continuar amb la recollida de fons per a fer-lo realitat. El projecte, amb un cost de 10.000€ , es va finançar en la seva totalitat a través d’una campanya de micromecenatge.

Amb el BOU de VALLS, el 2013, vam començar una nova per engrescar la vida i el panorama dels BOUS dels Països Catalans:
CORREBOUUUUS !!!
Els carrers del Barri Antic de Valls s’han converit en l’escenari d’un Correbous especial en què els protagonistes eren elements del bestiari festiu que simbolitzen aquest animal. Els dos bous de la ciutat de Valls i la Vaca d’Almoster han estat els protagonistes d’aquesta primera edició d’aquest peculiar Correbous impulsat per la Colla Gegantera AAEET-El Calçot i el Casal Popular La Turba

Valls va celebrar el 19 d’octubre el seu particular Correbous. Un acte festiu on els protagonistes van ser el dos bous del bestiari popular de Valls, acompanyats per altres homònims del Camp de Tarragona. Amb aquesta activitat es vol recordar la importància que tenia el bestiar en la fira de Santa Úrsula.

Comparteix aquesta notícia

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022