Picture of La Turba

La Turba

LA BAJOCA. GRUP DE CONSUM

La Bajoca logo positiu

El Grup de Consum està format per socis i sòcies que han decidit unir-se per tal de formar un grup de consum que es basi en la relació directa entre productor i consumidor. L’objectiu és aconseguir productes de proximitat respectuosos amb el medi natural i social a preus assequibles i, al mateix temps, justos per als productors. Per això, procurem que els productes que comprem siguin de producció local, prioritzant la producció ecològica i de confiança.

L’organització del Grup de Consum és horitzontal i les decisions es prenen per consens durant les assemblees del Grup, convocades amb una periodicitat variable, segons s’estimi convenient. A més, cadascun dels membres pot participar, quan ho cregui convenient, d’una de les comissions que vetllen per un aspecte determinat del funcionament del Grup.

A La Bajoca hi trobaràs verdura, embotits, carn, productes de fleca i pastisseria, vi, cava, cafè, xocolata, arròs, pasta, llegums, olis, salses, formatges…i molts productes més

 

Pantalla 1

FES UNA ULLADA AL WEB DE LA BAJOCA www.labajoca.cat 

 

COM PUC PARTICIPAR DEL GRUP?

Ens trobaràs els dijous a partir de les 18.00h al Casal Popular La Turba (C/Nou 12. Valls) Si vols sol·licitar mes informació ens pots escriure a labajocadevalls@gmail.com

COM FER UNA COMANDA?
Les comandes es fan a través del web www.labajoca.cat Per fer una comanda cal ser soci del grup i estar registrat al web. Al web trobaràs informació detallada sobre cada productor i els seus productes.

QUAN HE DE FER LA COMANDA?
Les comandes seran setmanals i es tancaran el dilluns a les 22.00h i es recolliran el següent dijous de 19.00h a 22.00h al Casal Popular La Turba (c/Nou 12, Valls). Per pagar cal portar l’import en efectiu. Si no et va bé venir a buscar-la podem portar-ho a casa teva. Només cal que cliquis la opció de transport al fer la teva comanda.

COM HE DE RECOLLIR LA COMANDA?
Amb el que vulguis! Cistell, caixa, carretó…tu tries!

COM COMPRAR PRODUCTE A PES?
Posem un exemple: Pernil dolç.
Al web del grup hem introduït en el producte “pernil dolç”una quantitat i un preu base. En aquest cas, la quantitat base es de 100gr i té un preu corresponent. Aquesta base s’ha introduït a partir de conceptes racionals de quantitats. Per arribar a la quantitat que vols comprar, aniràs incrementant les unitats dels producte de 100gr en 100gr, ja que 100gr és la unitat base del producte pernil dolç. Veureu que això és una operació molt fàcil de fer. Així doncs, si volem 300gr de pernil dolç, comprarem 3 unitats de 100gr.

A LA BAJOCA SEMPRE HI HA DE TOT?
No. A la bajoca els productes són frescos i de temporada. Els productes càrnics segueixen un calendari vinculat a la matança dels productors. El porc serà el més regular i disposarem de producte setmanal i quinzenal. La vedella i el cabrit els demanarem en dates assenyalades i en quantitat. Podeu consultar els productors i productes al web. Al web hi haurà un calendari on es veurà l’estacionalitat de cada producte.

COM SABREM QUAN SERAN LES COMANDES EXTRAORDINÀRIES?
Estem preparant una xarxa social de comunicació pròpia que connectarà als membres del grup i avisarà de les comandes extraordinàries. Volem que aquesta eina ens ajudi a enriquir el grup ja sigui intercanviant receptes, proposant nous productes, o simplement comentant la pròpia vida de La Bajoca més enllà del contacte personal que farem al recollir les comandes.

QUÈ ESTIC PAGANT QUAN COMPRO UN PRODUCTE?
El preu recomanat pel productor, més un marge que destinem a la gestió. El propi grup genera un lloc de treball parcial, el sou d’aquesta persona surt també d’aquest marge que apliquem als produtes. També ens trobem en que hi ha productors que ja ens fan un marge entre cost i venda. En aquests casos no apliquem cap percentatge extra per la gestió

Comparteix aquesta notícia

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022