// ACTUALITAT

01 Cartell Valls FM Popular 18

Tremenda Jauria a l’Espardenyada i la txaranga Band Tocats a la Boladissada, plats forts de la VallsFMPopular d’enguany

La sala de ball de la cooperativa es recupera com a espai festiu aquest Sant Joan 2018

Valls, 04/06/2018. L’espardenyada feminista i antifeixista amb Tremenda Jauria i DJ Setilla és un dels plats forts de la VallsFMPopular. Si l’any passat l’argentina Sara Hebé va posar la plaça de la Zeta de cap per avall, enguany seran els madrilenys Tremenda Jauria. El grup de regueton i cúmbia rebel fan parada a Valls, dijous 21 a partir de 2/4 de 8 a la plaça de la Zeta, en l’únic concert gratuït que oferiran al Camp de Tarragona. Els madrilenys estaran acompanyats d’un dels DJ més coneguts de la ciutat, DJ Setilla.
El dia abans, dimecres 20 a la tarda, la tradicional Boladissada donarà el tret de sortida a la venda de la beguda de la festa major. El Casal Popular la Turba va crear la beguda l’any 2006, i ja en fa 7 que organitza la Boladissada Popular i el pregó alternatiu. La txaranga de Vila-Seca BandTocats hi posarà la música enguany, amb un repertori de pasdobles, clàssics de les festes majors i versions de cançons actuals.
La sala de ball de la cooperativa plena d’activitats en la prèvia de Sant Joan

El dissabte 16 i el diumenge 17 la sala de ball de la cooperativa s’omplirà d’activitats de tot tipus. Un dels objectius de la VallsFMPopular és obrir la Festa Major a nous espais i a noves activitats, i és en aquest sentit que enguany s’han programat dues jornades d’actes en aquest recinte.
Així, dissabte 16 a 2/4 de 12, la factoria Bram porta en aquest espai l’espectacle “Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac.” L’obra és un espectacle infantil que es basa en el conte que porta el mateix nom editat per La Musca, amb David Ortin com a autor i Joan Vizcarra a les il·lustracions. Quan acabi l’espectacle hi haurà vermut a ritme de swing, rememorant els balls i ritmes que s’havien escoltat en aquesta sala, amb DJ Uma.
Aquesta VallsFMPopular també estrena el campionat de Botifarra i Dòmino, amb inscripcions gratuïtes i diversos premis. Serà el dissabte 16 a partir de 2/4 de 6 i està obert a tothom.
Diumenge a la tarda, a partir de 2/4 de 6, hi haurà Jam Sesion oberta per a tothom que vulgui pujar a un dels escenaris mítics de les Decennals vallenques. En aquest escenari on va tocar el mític Antonio Machín hi podran tocar els vallencs i les vallenques que ho desitgin.
El vessant tradicional: ball folk, fogueró i sopars

El vessant tradicional és el pal de paller de la VallsFMPopular. En aquest sentit, les actuacions a la plaça de la Zeta s’encetaran el divendres 15 a les 8 del vespre amb un ball folk a càrrec dels músics de Fem Colla d’EspaiTrad de Valls i dels músics del Grup Folk de l’Escola de Música Municipal de Tarragona.
La vigília de Sant Joan, com ja és habitual, hi haurà la plantada del fogueró a la plaça de la Zeta. Abans de les Completes hi haurà el sopar popular i després de les Completes es cremarà el fogueró i hi haurà coca i cava per tothom.
L’arribada del bouet a la plaça de la Zeta després de participar al Tomet del Poble, dilluns 25, servirà per cloure els actes de la VallsFMPopular. Abans però, el mateixdilluns a partir de les 7 hi haurà l’Últim Boladís, on s’anima a tothom a anar amb camises hawaianes i on hi haurà música a càrrec d’un DJ.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022