Picture of La Turba

La Turba

VÍDEOS

FESTA DE LA BOLADISSADA, INICI DE LA FM POPULAR 2014 !!!

Amb el lema PANDA’T A LA RESISTÈNCIA, la Tercera Boladissada Popular, va donar inici a les festes alternatives amb el seu pregó i seguidament vam tenir el plaer de tornar a escoltar a Miquel del Roig. Per tancar la primera nit de festa, van ser a càrrec de les mescles electròniques d’en Biano (Ortxata Sound Sistem) i d’en Hibai

 

EL CASAL CELEBRA 16 ANYS !!!
El Casal Popular la Turba celebrà el 16è aniversari de l’obertura del local que l’entitat té al costat de la plaça de la Zeta amb una llonganissada i un concert dels vallencs King Morru.

 

CORREBOUUUUS !!!
Els carrers del Barri Antic de Valls s’han converit en l’escenari d’un Correbous especial en què els protagonistes eren elements del bestiari festiu que simbolitzen aquest animal. Els dos bou s de la ciutat de Valls i la Vaca d’Almoster han estat els protagonistes d’aquesta primera edició d’aquest peculiar Correbous impulsat per la Colla Gegantera AAEET-El Calçot.

Valls celebrarà el 19 d’octubre el seu particular Correbous. Un acte festiu on els protagonistes seran el dos bous del bestiari popular de Valls, acompanyats per altres homònims del Camp de Tarragona. Amb aquesta activitat es vol recordar la importància que tenia el bestiar en la fira de Santa Úrsula.

 

ARE DE RUANES
EL Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul•lat l’Àrea Residencial Estratègica de Ruanes de Valls, que preveia construir un total de 1700 habitatges nous en aquesta zona d’expansió. La comissió territorial d’Urbanisme de Tarragona ho ha fet públic després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres al Consell Comarcal de l’Alt Camp. Recordem, que contra aquesta zona de creació s’havien presentat diversos contensiosos administratius tant de particulars, com d’entitats i de partits polítics com la CUP. L’ajuntament de Valls ja va decidir fer-se enrere en el desenvolupament d’aquest ARE, que havia d’ocupar unes 30 hectàrees de terreny que ara tornen a ser sòl no urbanitzable. És el primer ARE del Camp de Tarragona que s’anul•la per via judicial, però segurament no serà l’última. Segons el director d’Urbanisme a Tarragona, poques de les que es van projectar tirarant endavant, perquè són inviables en el moment econòmic que vivim.

 

CORRELLENGUA 2013
Miramar va ser l’escenari, una vegada més de l’acte que va cloure la 15a edició del Correllengua a Valls. Unes 200 persones van participar de la ballada dels elements del bestiari, en una edició que va incloure, el dissabte a la nit, una marxa de torxes en defensa de la llengua amb centenars de participants.

La vaga de professors de les Illes Balears a favor de la llengua catalana ha rebut el suport del professorat de Valls. HO han fet llegint un manifest en l’acte que servia per inaugurar les activitats del Correllengua a la capital de l’Alt Camp.

 

LA LLISTA D’ESPERA AL PIUS HOSPITAL
El grup municipal de la CUP i el sindicat CGT denuncien que per ser operat al Pius Hospital de Valls, el pacient s’ha d’esperar una mitjana que va dels 9 mesos a l’any. Ho han explicat avui davant mateix del centre sanitari.

 

CORREBARS 2013


TREBALLADORS DEL PIUS I LA CUP OCUPEN CAIXABANC
Una quinzena de persones han ocupat aquest migdia les dependències de l’oficina que Caixabanc té al carrer de la Cort de Valls. Ho han fet després d’intentar accedir a l’oficina central, situada al Pati, on s’han trobat les portes tancades. Els concentrats protesten contra l’ofec econòmic a què segons ells està sometent aquesta entitat financera al Pius Hospital després que hagi decidit no renovar la pòlissa amb la qual el centre sanitari de Valls afronta la seva realitat més immediata. La concentració ha estat impulsada per sindicats i també per la CUP. Aquestes organitzacions demanen a la Generalitat que asseguri el futur de l’hospital vallenc, al mateix temps que també demana a l’Ajuntament que treballi en el mateix sentit.

SEPC CONTRA LA LLEI WERT
Jornada de votació avui a l’Institut Narcís Oller de Valls. El sindicat d’Estudiants dels Països catalans ha organitzat un referèndum per saber si alumnes i professors es volen declarar insubmissos davant de la reforma educativa del ministre Wert. Hi tenen dret a vot més de 600 alumnes que volen mostrar la seva postura a una llei que els afecta directament.

 

7è CONCURS DE FOTOGRAFIA PATRIMONI VALLENC 2012
La sala Sant Roc exposa, fins al 25 novembre, els treballs dels participants en els concursos de fotografia Ciutat de Valls i Patrimoni Vallenc organitzats per l’Institut d’Estudis Vallencs i el Casal Popular la Turba.

 

15è ANIVERSARI DEL CASAL
També està d’aniversari, igual que l’Associació de Paràlisi Cerebral, el Casal Popular ‘La Turba’ de Valls, en aquest cas en fan 15. Es tracta d’una entitat que reivindica la independència i el socialisme. Des fa 11, està ubicat a la plaça de la Zeta. Precisament aquest indret va ser l’escollit per celebrar una festa que es va allargar durant tot el dissabte. Al matí, el protagonisme el va agafar una de les seves últimes creacions: el bou de Valls, que va ballar per tots els assistents.

 

JA TENIM BOU !!!
Valls està de festa major, una festa major que ha vist néixer el nou bou, impulsat per la Turba i l’Agrupació el Calçot. Es presentava en societat aprofitant la trobada de Gegants.

Valls coneixerà aquest cap de setmana el bou que ha elaborat l’Agrupació El Calçot i el Casal Popular la Turba. Ho farà aprofitant la celebració de la catorzena trobada gegantera. S’afegeix així al bou tradicional que van presentar fa una setmana la Unió Anelles de la Flama.

 

EL FINANÇAMENT DEL BOU
Les diferents entitats que treballen a Valls per la recuperació del bou com a element del bestiari popular de la ciutat busquen fórmules de finançament per dur a terme el seu projecte. L’Agrupació El Calçot i el Casal Popular la Turba han presentat una campanya de micromecenatge per col•laborar en la fabricació del seu bou, mentre la Unió Anelles de la Flama ha obert la possibilitat de gravar el nom dels interessats a l’element a canvi d’una contribució de 50 euros

 

EL FUTUR BOU DE VALLS
Ja sabem com serà el bou de Valls. Impulsat pel casal popular La Turba i la Colla Gegantera el Calçot vol enriquir el patrimoni tradicional de la capital de l’Alt Camp. La intenció és que ja surti per la festa major de Sant Joan.

 

25 DE NOVEMBRE DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE (2011)
A Valls, el Casal Popular la Turba també s’ha volgut afegir als actes. Ho ha fet amb una acció al Pati de Valls, on han col•locat una rèplica de la creu que està situada a la frontera de Ciudad Juárez, a Mèxic, on els assassinats i les desaparicions de dones s’ha convertit en un greu problema. Amb aquesta acció, el casal Popular la Turba vol recordar aquests fets, però també advertir que la violència contra la dona també està present a Catalunya. Els impulsors de l’acció han repartit papers informatius entre els vianants, que han pogut encendre una espelma davant la creu.

Comparteix aquesta notícia

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022