// ACTUALITAT

correllengua2014

CORRELLENGUA ALT CAMP 2014

El Correllengua dedicat a Maria-Mercè Marçal, arriba a Valls.

 

Un any més, arriba a Valls el Correllengua. Aquest, des de fa 18 anys, treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i amb col·laboracions amb les organitzacions nord-catalanes.

 

Aquest 2014, i per primera vegada en 18 edicions, la figura homenatjada té nom de dona: Maria Mercè Marçal. A més de ser una de les figures més destacades de la literatura catalana dels darrers temps, Maria Mercè Marçal (1952-1998) va tenir un ferm compromís amb la llengua, el país i els drets de la dona. Aquests elements seran els que dotaran de contingut el Correllengua 2014.

 

Un bon grup d’entitats i organitzacions vallenques, vinculades a l’àmbit social i cultural de la nostra ciutat, han definit una programació diversa i integradora, que és concentra durant la setmana del 16 al 21 de setembre.

 

L’activitat s’inicia el mateix 16 de setembre a dos quarts de vuit de la tarda, a la Biblioteca Popular. Òmnium Alt Camp emetrà el documental  “Un país Normal”, i a posteriori hi haurà un debat entre els assistentes sobre el dret a decidir i les identitats lingüístiques.

 

L’endemà a les vuit del vespre s’homenatjarà a Maria Mercè Marçal amb una exposició i un recital de poesia. L’acte tindrà lloc a la seu de Sal Grossa, entitat organitzadora de l’ acte.

 

El dijous 18 de setembre, al pati de Sant Roc el Casal Popular la Turba, presentarà la tercera edició dels “acústics per la llengua”. Enguany els assistents podran gaudir d’un concert acústic del cantautor valencià Pau Alabajos, així com de la lectura del manifest del Correllengua 2014.

 

L’ANC Alt Camp ha programat pel dissabte el passi del documental “Estan bojos aquests catalans!”. Un cop finalitzat els assistents podran gaudir d’un col·loqui amb David Valls, director del mateix documental.

 

L’acte de cloenda esdevé el diumenge 21 de setembre amb la tradicional festa al poble de Miramar. A dos quarts de nou del matí, des de la plaça del Pati, s’iniciarà la popular caminada per la llengua. Aquest any, com a novetat, compta amb la possibilitat de poder realitzar una ruta alternativa amb bicicleta. A Fonscaldes es realitzarà una parada on els participants podran agafar forces amb un bon esmorzar, tot gaudint de la ballada dels gegants de la colla Pessigolla.

 

Al poble de Miramar, a les dotze del migdia seran els més petits els qui encetaran la programació de la diada amb l’espai de jocs anomenat “Quatre barres pels xiquets i xiquetes”. A la una hi haurà la ballada a càrrec del bestiari popular vallenc, amb la mulassa de la UAF i els gegants de la Colla Pessigolla. La festa seguirà amb una paella popular i un concert de sobretaula que animarà als assistents durant tota la tarda, a càrrec del grup Xerric.

 

Des de les entitats organitzatives creiem que aquest any el Correllengua se celebrarà en unes dates clau per a la trajectòria del nostre país. Dies després de la celebració de la diada de l’11 de setembre i en plena eufòria col·lectiva com a país per la celebració de la consulta el 9 de novembre. Entenem que aquest és un bona raó per mantenir viva l’activitat reivindicativa durant tot aquest període i fer sortir als vallencs i vallenques, ara a la nostra ciutat i comarca, amb un motiu de pes com és la llengua, que enguany està patint greus atacs per part del govern del PP, arreu dels Països Catalans.

Per tot això convidem a tots els vallencs i vallenques i els animem a participar d’aquesta festa de reivindicació conjunta per la llengua, per la cultura i pel conjunt dels Països Catalans.

ACTIVITATS

16 de setembre

DOCUMENTAL UN PAÍS NORMAL

19:30h. Biblioteca Popular de Valls

Projecció del documental Un país normal i debat obert a tothom sobre el dret a decidir i les identitats lingüístiques.

Organitza: Òmnium Alt Camp

17 de setembre

HOMENATGE A MARIA MERCÈ MARÇAL

20:00h. Sal Grossa

Exposició i recital de poemes de la poetessa i activista

Organitza: Sal Grossa

18 de setembre

CONCERT DE PAU ALABAJOS

20:00h. Pati de Sant Roc

Concert acústic del cantautor valencià

Organitza: Casal Popular La Turba

19 de setembre

SON BOJOS AQUESTS CATALANS!

19:00. Sala d’Actes IEV

Passi del documental i col·loqui amb David Valls (director del documental)

Organitza: ANC Alt Camp

21 de setembre

PUJADA I FESTA A MIRAMAR

08:30 Sortida caminant des de la Plaça del Pati (A Fontscaldes hi haurà esmorzar amb coca i xocolata)

A la plaça de Miramar:

12:00 Activitats infantils amb La Turbina

13:00 Ball del bestiari popular vallenc

14:30 Dinar popular

16:30 Concert de Xerric

Organitza: Casal Popular La Turba

MUSICAL ONZE. NOU. CATORZE (1714)

19:0h. Centre Cultural Municipal de Valls

Estrena del musical del Tricentenari: Onze.Nou.CATorze (1714)

Organitza: GTP

dinarCorrellenguaAltCamp

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022