// ACTUALITAT

Denunciem l’apartheid d’Israel i les vulneracions dels Drets Humans a Palestina

Dijous 20 de maig del 2021, la comunitat àrab i l’Esquerra Independentista de Valls ens hem concentrat a la Plaça del Blat en suport a Palestina.

Israel, una vegada més, ha començat la seva brutal ofensiva contra el poble Palestí. Des del començament i a data de 20 de març de 2021, Israel ha assassinat a més de 200 persones entre les quals més de 60 infants.

Les civils palestines es veuen abocades a la l’èxode fugint de la violència desmesurada, els bombardejos constants i la destrucció d’infraestructures vitals i necessàries com escoles i hospitals. A aquesta barbaritat, se li ha de sumar, les més de 1000 palestines ferides, que han de ser ateses en condicions infrahumanes davant la manca de serveis possibles i la inexistència, durant molts dies, d’un corredor segur per fer-hi arribar els productes i materials més bàsics.
A més a més, s’estan vivint linxaments públics contra comerços i població palestina per part de colons israelians, on ja es registren més de 17 morts i 4237 ferits a la Cisjordània ocupada.

Els fets que estem vivint a Palestina s’emmarquen en el context d’una neteja ètnica que Israel duu a terme des de fa més de setanta anys. S’ha sumat a aquesta situació, a banda de la ocupació, una vegada més, de terres palestines per part d’Israel el tancament dels accessos a la mesquita d’Al Aqsa, un dels tres llocs més sagrats per l’Islam al món, generant disturbis dins de la pròpia mesquita i provocant nombrosos ferits.

Denunciem també la persecució de les activistes defensores dels drets humans que volen contribuir a establir la pau i la justícia a l’Orient Mitjà. Des d’aquí denunciem la detenció i empresonament de la Juana Ruiz Sánchez, el 13 d’abril d’aquest any de forma injusta i sense proves, que se suma a les més de 4000 preses palestines.

Així doncs, des de l’Esquerra Independentista de Valls, exigim la fi de la violència per part de l’estat d’Israel així com l’esforç per part de la comunitat internacional per protegir i defensar els Drets Humans i posar fi a la ocupació. Instar també a la Generalitat de Catalunya a deixar de considerar Israel com una regió estratègia a través d’Acció, l’Agencia per la Competitivitat de l’Empresa , i a trencar els llaços securitaris amb Israel i a trencar tot contracte amb empreses que es lucrin com a resultat de les vulneracions dels drets humans del poble palestí.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022