// ACTUALITAT

promoetic

EL CASAL POPULAR LA TURBA APOSTA AQUESTA FESTA MAJOR PEL COMERÇ JUST

 

Samarretes i bosses de festa major han estat produïdes per una empresa que segueix la normativa de comerç just, sense explotació laboral i ecològiques

La festa major ha arribat i el Casal Popular la Turba s’esforça aquest any per poder fer un canvi més dintre dels nostres hàbits de consum. La novetat d’aquestes festes, dintre de la FM Popular que organitza el Casal, és que les samarretes i les bosses que s’han editat s’han fet amb Promoètic, una empresa que assegura que tot s’ha fet d’acord amb els paràmetres de comerç just.

El lema “Fem la festa popular” de les samarretes d’aquest any i “Seràs la tres voltes rebel” de les bosses, lluiran d’una manera especial  pels carrers vallencs, cosa que plena d’orgull al col·lectiu de la Turba.

 

La Turba fa una crida a sumar-se al consum de comerç just per tal de garantir una situació laboral i de vida digna de les treballadores que produeixen aquests productes. Recorda que el comerç internacional globalitzat i el sistema de producció de la “fast fashion” produeixen misèria al món, amb milers de morts l’any, milions de treballadors esclaus i pobres, treball infantil, condicions laborals perilloses per a la salut, feminització de la pobresa, etc.

Aquesta campanya se suma a la proposta que La Turba va fer a l’Ajuntament perquè s’utlitzin gots reutilitzables a totes les carpes i concerts de la Festa Major i fer-la així més sostenible pel medi ambient. Malauradament aquesta proposta no s’ha acceptat, tot i que suposava uns ingressos per l’Ajuntament que haurien ajudat a fer una mica sostenible econòmicament la Festa Major. La Turba ho lamenta i espera que l’any vinent pugui ser una realitat.

promoetic

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022