// ACTUALITAT

correscales

El Correscales 2016 passarà per l’Alt Camp i realitzarà diverses activitats

Es convida a treballadors i treballadores que pateixen la precarietat en els seus llocs de treball a explicar la seva situació el divendres 12, 20h al Casal Popular La Turba

 

Els tècnics i tècniques de Telefónica reprenen la seva lluita amb el Correscales 2016, ampliant les mobilitzacions a totes les reivindicacions pels drets laborals i per una vida digna. Gradualment, la multinacional ha substituït la plantilla fixa per persones subcontractades o falses autònomes, que pateixen jornades laborals de dotze hores i set dies a la setmana per menys de 800 euros al mes, entre molts altres abusos i vulneracions de drets laborals.

Després d’estendre una vaga indefinida històrica a tot l’estat, després de dues ocupacions de la botiga de l’empresa al centre de Barcelona, una intensa mobilització al carrer, el suport de més de 100 entitats a la vaga i el Compromís de les escales signat per desenes de càrrecs electes, les reivindicacions de l’anomenada “Marea Blava” no s’han complert. Telefónica va abandonar la taula de negociació i les integrants del comitè de vaga van denunciar la “nul·la voluntat de solucionar el conflicte”.

El Correscales es finança amb aportacions personals i d’organitzacions a través del portal goteo.org, que ja ha recollit més de 100.000€ però que vol arribar molt més enllà per tal de crear un nou fons col·lectiu i cooperatiu d’ajuda mútua per a col·lectius en situació de precarització, lluita i urgència econòmica per poder fer front a vagues indefinides.

 

EL CORRESCALES A L’ALT CAMP

Un trajecte de 800 kilòmetres que ens portarà a recórrer la distància que separa Bilbao de Barcelona entre el 17 i el 22 de febrer. En aquest camí traçarem complicitats entre històries de vida que lluiten per la justícia i la dignitat. El Correscales són 80 relleus de treballadores i treballadors i moviments socials que compartim una lluita contra la precarització i unes condicions de vida injustes i inacceptables que desemboquen en l’acumulació de recursos en unes poques mans i la misèria de moltes.

El Correscales passarà per l’Alt Camp el diumenge 21 de febrer i comptarà amb diverses activitats en diferents municipis. La primera de les activitats serà una xerrada-assemblea el divendres 12 de febrer a les 20h al Casal Popular La Turba, en la qual es presentaran les activitats i s’explicaran les condicions d’explotació laboral que pateixen els tècnics de Telefónica com també altres lluites laborals de la comarca. El grup organitzador del Correscales 2016 a l’Alt Camp convida a treballadors i treballadores que pateixen la precarietat en els seus llocs de treball que vinguin a explicar la seva situació. La voluntat és poder fer un mapa de l’explotació laboral a la comarca, establir llaços de solidaritat i d’acció conjunta per tal de fer-hi front.

 

MANIFEST DEL CORRESCALES 2016

Amb el Correscales 2016, treballadores i traballadors de diferents sectors i llocs, moviments, organitzacions, col.lectius i persones d’arreu compartim:

★ L’objectiu de lluitar contra la fragmentació i la precarietat laboral, social, material, temporal i els seus efectes en les condicions de vida quotidianes com a prioritat col·lectiva, social, política, cultural, sindical, urgent i comuna.

★ La necessitat i el compromís de fer-ho de manera col·lectiva, cooperatiu i alternatiu a la reproducció d’aquest règim socioeconòmic, així com de l’statu quo dels que el regenten, faciliten, possibiliten o legitimen com a fenomen social, econòmic i polític dominant i creixent d’injustícia social, fragmentació relacional i submissió cultural.

★ La determinació de construir col·lectivament, teixir complicitats i dotar-nos d’instruments concrets, projectes comuns i practiques cooperatives d’ajuda mútua que permetin l’organització i la lluita contra les condicions de precarietat a què se’ns sotmet diàriament en nom del Progrés, la creació de riquesa i l’acumulació de capital.

★ La convicció que l’acció, la intel·ligència i la força col·lectiva són l’única manera de canviar les nostres condicions materials i quotidianes de vida per dignitat i justícia, com alhora -al així fer-ho- d’establir vincles i xarxes de solidaritat horitzontal que ens protegeixen avui o demà.

… Correrem junts i juntes els més de 800 quilòmetres que separen la botiga de Movistar de Bilbao i la seu del Mobile World Center que aquesta empresa multinacional, privatitzada fa uns anys, té a la Plaça de Catalunya de Barcelona -seu rebatejada com World Strike Center per les mobilitzacions socials i sindicals populars de la primavera passada-.

Un trajecte ple de la dignitat de les lluites per unes condicions de vida justes i durant el qual compartirem 80 relleus pas a pas, com també espais, experiències i múltiples accions colze a colze. Abans, durant i després: al llarg dels 80 dies de la campanya del crowfunding, en les activitats que es duran a terme durant la travessia de Correscales al seu pas per moltes de les 80 poblacions i després, en setmanes posteriors.

 

 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022