// ACTUALITAT

Carnaval

Al Carnaval, no tot s’hi val!

Campanya del Casal Popular la Turba amb el lema:

Al Carnaval, no tot s’hi val!

S’intenta denunciar el sexime i la desigualtat a les disfresses

El Casal Popular la Turba ha realitzat tota aquesta setmana per les xarxes socials una campanya contra el sexisme del Carnaval amb el lema “Al Carnaval no tot s’hi val!”. D’aquesta manera s’ha volgut posar llum a les diferencies que existeixen quan vegem les disfresses de dones i homes, on es reflecteixen tant el sexisme de la nostra societat com els rols que, malauradament, cada gènere té.

Des del dilluns fins a que acabi el període de festa s’ha denunciat, mitjançant fotografies, les grans diferències que hi ha entre l’oferta de disfresses de dones i les d’home. La intenció de la gent del Casal la Turba és que es vegi que no és normal allò que cada any veiem als catàlegs i després als nostres carrers i festes; que quasi tots els vestits de dona han de tenir un component eròtic i els vestits d’home no.

S’ha intentat posar els exemple més significatius, disfresses que representen el mateix però que per a dones i homes no tenen la mateixa quantitat de tela. Per exemple no té res a veure la disfressa de policia o la de pirata segons qui la compri.

Aquest sexisme el tenim massa assumit i per desgràcia el traslladen sense cap crítica a la canalla i a la gent jove, que veu com la dona passa a ser un objecte sexual i cap institució diu res, ja que fins i tot passa a les disfresses de gent menuda.

Un altre tema que es vol denunciar és que, a més de posar la imatge de la dona com objecte sexual, les disfresses reflecteixen i augmenten les desigualtats dels rols de gènere. El cas més clar denunciat és el de la disfressa de doctor, que en el cas de la dona passa a ser infermera, amb molta menys roba. Com si a la vida no pogués haver-hi una doctora o no pogués haver-hi un infermer.

Des del Casal Popular la Turba es reclama posar fi a aquestes formes de sexisme que són la base de la desigualtat que pateixen les dones i són, a més, la part de la violència de gènere que mai es toca. Consideren que és la més important i més difícil d’eradicar, ja que per assumida ni és denuncia ni s’acaba amb ella.

 

infermera i cuinera mosqueteres indis

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022