// ACTUALITAT

correscales

La lluita contra la precarietat arriba a l’Alt Camp amb el Correscales

 

Divendres 12 Assemblea de precaris, amb l’experiència dels treballadors de Telefónica

Diumenge 21 dinar popular a Valls i marxa a peu fins a Alcover per rebre el Correscales

 

Valls, 11/02/2016. Els treballadors de Telefónica i les empreses subcontractades s’han convertit en un símbol de lluita contra la precarietat laboral, patint jornades laborals de dotze hores i set dies a la setmana per menys de 800€ al mes. Han protagonitzat vagues, ocupacions, manifestacions i ara amb el “Correscales” han recollit més de 140.000€ per seguir lluitant i donar suport a altres lluites pels drets laborals. «El Correscales és de totes les treballadores precàries que pateixen l’explotació laboral» i per això la cursa de relleus que anirà de Bilbao a Barcelona, es farà ressò de totes les reivindicacions i lluites laborals i contra la precarietat que organitzaran activitats de suport.

En el cas de l’Alt Camp, el divendres 12 a les 20h al Casal Popular La Turba (C/Nou 12) hi ha una presentació del Correscales de la mà de treballadores de Telefónica, que explicaran la seva experiència. També es donarà veu a totes les persones que pateixen l’explotació laboral i que vulguin compartir la seva situació, en el què serà una Assemblea de precaris. Actualment molts treballadors i treballadores pateixen jornades laborals inhumanes, sous de misèria, acomiadaments improcedents, etc. El Correscales vol donar suport a totes aquestes persones i oferir eines per fer front a les seves situacions de forma col·lectiva.

Diumenge 21 és quan els corredors del Correscales passaran per l’Alt Camp, parant a Alcover a les 19h a la Plaça Nova. Abans però, hi haurà un vermut solidari a la una del migdia al Casal Popular La Turba de Valls i un dinar popular a les 14h a la Plaça de la Zeta. Els diners que es recolliran aniran a la caixa de resistència que promou el Correscales. Les reserves es fan a info@laturba.cat i el tiquet-bo d’ajut val 12€.

Una delegació de la carabana del Correscales es desplaçarà per ser al dinar de Valls i hi farà un parlament. A les 16:30 sortirà una marxa a peu des de la Plaça de la Zeta fins a Alcover, per anar a rebre el Correscales. A les 18:45 hi haurà parlaments a la Plaça Nova d’Alcover.

Els actes del diumenge 21 se centraran també en les lluites laborals més destacades de l’Alt Camp, de les quals se’n farà ressò un documental.

 

correscales2016

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022