// ACTUALITAT

correscales-28

El Correscales se centrarà a l’Alt Camp en reivindicacions laborals locals

El conflicte laboral al Pius Hospital i l’acomiadament polític del regidor d’Alcover Josep Maria Trenchs, seran les lluites protagonistes del pas del Correscales a la comarca aquest diumenge 21 de febrer.

 

Previ al dinar popular de Valls, que se celebrarà a les 14h a la Plaça de la Zeta, hi haurà parlaments dels treballadors de Telefónica (organitzadors del Correscales) i del Pius Hospital de Valls, que explicaran les regressions en drets laborals que estan patint i la lluita que duen a terme. A Alcover també hi haurà parlaments de representants del Correscales i del regidor del municipi Josep Maria Trenchs, acomiadat de forma improcedent per motius polítics just després de recollir l’acta de regidor en les últimes eleccions municipals. L’acte d’alcoverm que serà a les 18.45h a la Plaça Nova, comptarà amb aquests parlaments i amb la rebuda del corredors i la comitiva del Correscales, que arribaran de Montblanc i seguiran la cursa cap a Reus.

El Correscales és una cursa de relleus de 800 km de Bilbao a Barcelona, impulsat per la Marea Blava dels treballadors de Telefonica i empreses subcontractades, però a la qual s’hi ha sumat tot de reivindicacions laborals, sindicats i organitzacions, per denunciar l’explotació laboral i la seva generalització tant al sector privat com al públic, i per reclamar el compliment dels drets laborals i per una vida digna.

El Correscales ha aconseguit recollir més de 100.000€ que serviran per a tornar els deutes contrets pels treballadors de Telefonica en la vaga indefinida realitzada el 2015 i per la creació d’una caixa de resistència que finançarà altres lluites laborals i vagues. Els actes del Correscales a l’Alt Camp serviran per a finançar aquesta caixa de resistència, és per això que el tiquet del dinar també és un bo d’ajut; val 12€ i es pot comprar al Casal Popular La Turba (C/Nou 12) o reservar-lo a info@laturba.cat

correscales2016

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022