// ACTUALITAT

inauguració destacada

Inaugurem els baixos de Ca Robusté amb la botiga de La Bajoca i un local comunitari

El passat dissabte 17 de desembre hem inaugurat els baixos de l’immoble patrimonial Ca Robusté, que acullen la nova botiga del grup de consum del Casal La Bajoca, i la “sala dels arcs”, un local comunitari per a activitats culturals i del veïnat. La botiga s’ubica en la façana i entrada principal de l’antiga Ca Robusté i conserva un gran arc medieval. El segon local es troba a la part posterior de l’edifici i recupera tres arcs gòtics que al llarg dels segles havien estat mutilats i ocults per les diverses reformes de la casa. La «Sala dels arcs» s’obre a un pati interior d’illa de 300m2 que s’ha netejat de les diferents estructures que durant els segles havien anat ocupant l’espai. Aquest serà un espai polivalent d’ús per al veïnat i les entitats sòcies de La Titaranya, des del qual s’accedeix també a un celler soterrani del s. XVIII. Finalment, s’ha construït un passatge sota l’edifici que donarà accés als habitatges i al pati, i que en el futur connectarà la Pl. de les Garrofes amb el C/dels Metges, coincidint amb la segona promoció que La Titaranya preveu desenvolupar a Ca l’Alemà i Ca Ninot (C/dels Metges 14, 16 i 18).

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre s’han realitzat 3 visites guiades per part de la cooperativa de serveis turístics Camins Km0, que oferirà aquest servei per a conèixer el context històric i els valors patrimonials de l’edifici.

Els actes d’inauguració han començat amb un «trasllat» simbòlic i festiu des del local que fins ara ha acollit La Bajoca a la Pl de la Zeta. El grup de consum convida a les sòcies i clientela a recollir una caixa de comandes i dur-la fins a la nova botiga, acompanyats per la xaranga tarragonina Pujats de to; el trasllat ha servit per promocionar el segell de Venda de Proximitat de la Generalitat de Catalunya, segell al qual estan adherits diversos socis i proveïdors de La Bajoca; la venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013.

A partir de 3/4 de 12 es va tallar la cinta d’inauguració dels baixos, seguit dels parlaments de La Titaranya i les tres entitats propietàries dels immobles: el Casal Popular La Turba, Coop57 i la Fundació La Dinamo. La jornada es va completar amb visites guiades, un vermut, pica-pica, tió per a la canalla, l’actuació de la xaranga i el Dj. Enciam.

Les obres d’adequació dels locals ocupats per La Turba han comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Les activitats d’inauguració també han comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i també està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022