// ACTUALITAT

ALTRES LLETRES 400

La fira “Altres Lletres” de Valls creix i comptarà amb una trentena d’editorials i una dotzena d’actes i presentacions

La jornada central serà el 15 d’octubre a les places de la Zeta, Alls i Pilar Prim

Valls. El dissabte 15 d’octubre Valls celebrarà la quarta edició de la fira “Altres Lletres – Fira del pensament crític i l’acció conscient.” Els impulsors d’aquesta fira són el Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, que tenen l’objectiu de fer “una fira literària i crítica allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi”.

La fira comptarà amb gairebé 30 editorials que es repartiran per tota la plaça de la Zeta, la plaça dels Alls i la plaça Pilar Prim. L’augment d’editorials, i el fet que la fira ja ha entrat a diversos circuits literaris del país ha fet que enguany s’ampliï el recinte firal. A més, des de l’organització s’ha treballat perquè hi hagi editorials molt diverses i per a tots els públics, des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa.

L’espai firal serà compartit amb la fira de roba sostenible i amb l’Ecofira del Camp de Tarragona. De fet, des dels seus inicis la voluntat de la fira ha estat teixir complicitat amb altres iniciatives que ajudin a transformar la societat.

Diverses presentacions literàries faran de prèvia de la fira

Les activitats centrals es realitzaran dissabte, però al llarg de tota la setmana s’han programat diversos actes com a prèvia. Així, els actes s’iniciaran dimarts a les 18h amb un taller d’escriptura creativa a càrrec de l’Escola de Lletres de Tarragona a l’Espai La Magrana.

El dijous, a les 19:30h, s’ha previst un acte d’homentatge al centenari de naixement de Pier Paolo Pasolini, que tindrà lloc a la terrassa del restaurant Equilicuà, amb un maridatge ben especial. L’endemà, Maria Montsonís presentarà un diccionari il·lustrat sobre sobirania alimentaria a La Licorera, que també oferirà un tastet per acompanyar la proposta.

Ca Lleonard, a la plaça dels Alls, i Cafès Líder, escenaris de les presentacions de dissabte

La fira “Altres Lletres” tornarà a comptar amb diverses presentacions la jornada central de la fira, dissabte 15. Els més petits hi tindran un paper destacat, amb dues presentacions. Al matí, a les 11h, hi haurà un contacontes i la creació d’una torreta feta amb materials reciclats amb l’Alt Camp Residu Zero. A la tarda, a partir de les 17:30h, hi haurà un taller de contes a càrrec de Piscina Petit Oceà.

El mateix dissabte destacaran les presentacions de “10 gritos contra la gordofobia” de Magda Piñeyro (11:30h) i “Trenqueu en cas d’emergència” de Carla Vall (18:30h). Tota la informació de la fira es pot trobar actualitzada a les seves xarxes socials.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022