// ACTUALITAT

can vies

La Turba i La Bretxa se solidaritzen amb Can Vies convocant una concentració avui a Valls

Comunicat de suport al Centre Social Autogestionat Can Vies i en contra del seu desallotjament

 

 

La concentració de suport serà avui a les 20.30 a la Plaça del Blat de Valls

 

 

Ahir vam assistir atònites i enrabiats al desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies, un dels punts neuràlgics de l’associacionisme al barri de Sants i una infraestructura que utilitzaven no només entitats de Sants, sinó de tota la ciutat de Barcelona.

 

Després de 17 anys, l’Ajuntament de Convergència i Unió, mitjançant TMB i els Mossos d’Esquadra, va acabar amb un dels projectes alternatius més consolidats de Barcelona. El problema de Can Vies no era d’ordre urbanístic ni de seguretat: l’autogestió i l’organització popular als barris són una esmena a la totalitat del sistema urbà capitalista, al seu ordre establert, a les seves regles d’obediència i submissió. Són una esmena a la totalitat a la seva Barcelona d’aparador, ancorada en l’especulació, la turistització de masses i en la precarització laboral i social. Una esmena a la Barcelona que expulsa els seus veïns i teixit social per deixar lloc al capital, el negoci i les rendes més altes. Aquest és el problema per als governants i els seus interessos.

 

Ahir va ser una jornada nefasta per Sants i per Barcelona, i davant d’aquests fets, el Casal Popular La Turba de Valls i el Casal Popular La Bretxa d’Alcover:

 

 

– En solidaritzem amb el projecte i els companys i companyes de Can Vies, aplaudim l’exemplar resistència amb la que van plantejar el desallotjament i els animem a continuar el treball i la lluita. Així mateix, felicitem la Plataforma de Suport a Can Vies per la feina feta, un ampli ventall d’associacions de Sants que demostrada l’estima que el barri tenia, i té, pel Centre Social Autogestionat.

 


– Volem denunciar que un projecte com Can Vies vagi al terra en un moment en què, més que mai, fan falta espais socials on desenvolupar activitats fora de la lògica de mercat. L’Ajuntament, en comptes de torpedinar i enfonsar projectes com aquest, els hauria de defensar i donar-hi suport. És inconcebible i incomprensible que un edifici com Can Vies s’enderroqui, i més encara quan tècnicament és innecessari.

 


– Volem denunciar l’estat policial al que el Mossos d’Esquadra va sotmetre tot el barri de Sants, desplegant dotzenes de dotacions policials, amb un helicòpter sobrevolant la zona des del migdia, tallant la carretera de Sants des de plaça Espanya al carrer Arizala, suspenent durant hores la parada de Metro de Mercat Nou, fent carregues davant centres escolars en el moment de sortida de la canalla, tallant els accessos a l’Estació de Sants i, finalment, acabant la jornada amb càrregues indiscriminades a diversos indrets del barri.

 


– També volem solidaritzar-nos amb el mitja de comunicació local La Burxa que ahir va perdre la seva redacció i denunciar l’atac escandalós contra el mitjà de comunicació La Directa, al carrer Riego.

 

 

Animem a tots els veïns i veïnes a participar a la convocatòria de suport a Can Vies i contra el seu desallotjament, avui dimecres a les 20.30 a la Plaça del Blat de Valls.

 

can vies

 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022