// ACTUALITAT

Valls-20130917-00138

Manifest del Correllengua Alt Camp en suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears

  (basat en el manifest de la campanya Enllaçats per la Llengua)

 

Des de les entitats organitadores del Correllengua Alt Camp volem manifestar el nostre suport al professorat, a l’Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears davant la vaga indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

 

La convocatòria de la vaga indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear, un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l’escola, el professorat i l’alumnat. Entre aquestes mesures hi ha totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments… També les que afecten la concessió de beques o prestacions a l’alumnat o a les seves famílies. I, evidentment, el Decret de Llengües (TIL), un programa que pretén impedir que el català sigui la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents –directors de centre amb el suport dels seus consells escolars– que s’han negat a aplicar-lo ha comportat que hagin estat expedientats per la Conselleria. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l’aprovació d’un decret llei per la via d’urgència.

Davant d’aquestes mesures que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seves organitzacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s’han produït únicament a les Illes, sinó que s’han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua. Al País Valencià fa anys que milers d’alumnes no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilingües. Al Principat s’intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent volen frenar els petits avanços que s’hi han produït amb la derogació de la llei de llengües d’Aragó, única referència legal que hi ha al català en aquella zona, i l’invent del “LAPAO”. Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seva desaparació.

 

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seva lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. En aquest sentit, des del Correllengua Alt Camp hem decidit:

 

1. Dedicar el concert del Correllengua Alt Camp a la lluita dels docents de les Illes i sumar-nos així a les mobilitzacions de suport a la vaga indefinida que es fan arreu del país.

2. Fer una recollida de fons per a la caixa de resistència de la vaga general Demanem a tothom que faci una aportació, per petita que sigui, dipositant-la a la urna que hem habilitat.

 

3. Convidar els directors de les escoles públiques de Valls a llegir aquest manifest, en mostra de suport de la comunitat educativa local als docents de les Illes.

 

4. Animar tots els claustres, consells escolars, entitats i plataformes a enviar escrits de suport i convocar accions de solidaritat als seus àmbits respectius d’intervenció.

 

Valls, 19 de setembre de 2013

 

Valls-20130917-00138

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022