// ACTUALITAT

memòria2013

Memòria 2013 del Casal Popular La Turba

UN ANY MÉS!
Un any més, i ja en són setze, de lluita i activisme social i cultural. Ara que aquest 2013 finalitza, podem estar molt contents de la feina feta.
Si, durant el passat 2012, vam ser capaços de recuperar el Bou de Valls amb els amics del grup El Calçot de l’AAEET, enguany hem pogut consolidar un projecte que feia temps que rondava per les reunions del Casal: el grup de consum La Bajoca.
En Joan Francesc, en un correu recordava que va ser durant les passades festes d’hivern que es realitzava la convocatòria d’una de les primeres assemblees del grup, embrionàries d’aquest agosarat projecte. I ja fa un any. Hem complert, doncs, amb escreix totes les expectatives.
Però, a banda d’aquesta iniciativa, aquest any també cal destacar altres projectes:
–    La creació de l’Assemblea Popular de l’Alt Camp (APAC), que utilitza l’espai del Casal com a punt de trobada i de reunió. El seu objectiu és triple: denunciar, conscienciar i donar a conèixer alternatives de canvi als models actuals.
–    També la constitució del grup de joves de l’esquerra independentista Arran, que a finals d’any ha començat a reunir-se amb moltes ganes de reivindicar la lluita juvenil, una mica oblidada al nostre municipi.
–    Així mateix, la feina constant de Hacklab per canviar la submissió als dos grans monstres dels ordinadors, la seva lluita per un espai més lliure i popular i la creació de la Xarxa Guifi.net per oferir un bon grapat de possibilitats entorn a l’adquisició d’eines i recursos dins el món del programari lliure.
–    La lluita municipalista institucional de la CUP, que té la seva seu al Casal. Una lluita des de l’Ajuntament, però sobretot a peu de carrer. Entre d’altres, volem destacar la seva defensa del Pius Hospital, la seva lluita per una escola sense segregació, el seu treball per fer més dignes les vides dels vallencs i les vallenques en situació d’exclusió, la seva denúncia a la destrucció de més territori i el
plantejament d’alternatives en tots els camps que ens afecten. Una de les victòries més desitjades de l’any ha sigut la del contenciós administratiu contra l’ARE de Ruanes. En aquest sentit, cal dir que des de la Plataforma Valls Viu es va fer un gran feina.
–    La participació del Casal al Consell de Cultura; als espais de proposta del Tricentenari del 1714; la seva participació a l’EIC; la trobada de casals dels Països Catalans; la col·laboració amb altres entitats vallenques, com els quinze anys dinamitzant el Correllengua, etc.

En definitiva, un any ple d’activitat que queda recollit en aquesta memòria, perquè pugueu disposar d’una petita mostra de tot el que es cou dins del Casal. Evidentment hi trobareu a faltar algunes coses, però tenim el mal costum de no fer un recull exhaustiu de tot plegat.

Gràcies per fer possible aquest projecte entre tots i totes,
Salut i Visca la Terra !!*!!

memòria2013

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022