// ACTUALITAT

La Turba a València

Milers de manifestants omplen València per culminar els actes de la Diada del 25 d’Abril

Dos centenars de membres de trenta casals i ateneus de tot el país s’han aplegat aquest cap de setmana al Centre Social Terra de Benimaclet (Horta). la tercera Trobada de Casals, Ateneus i Centres Socials dels Països Catalans s’ha fet coincidir amb la celebració del Vint-i-cinc d’Abril a València, i inclou debats, reunions tècniques i assemblees plenàries, a més d’àpats populars i la participació en la manifestació d’ahir.
La Turba a València

La Turba a València 2 La Turba a València 3

 

Després dels dos encontres anteriors a Sabadell i a Vilanova, el de Benimaclet té una doble importància segons els organitzadors. D’una banda, després dels debats i l’intercanvi d’experiències de les dues primeres trobades, creuen que ha arribat el moment de fer un pas endavant en l’organització i la coordinació pràctica de les desenes de casals que hi ha escampats per tot el país. I, d’una altra banda, justament es vol destacar la força dels Països Catalans portant la reunió al cor del País Valencià.

Font: Vilaweb

 

La manifestació a València

 

L’esquerra independentista aconseguí reunir milers de persones en el bloc més nombrós de la manifestació de la vesprada de València. Amb el lema “Des de la unitat popular construïm els Països Catalans. Unides som més fortes” la convocatòria unitària d’Endavant (OSAN), de la COS, d’Arran, del SEPC i d’Alerta Solidària va reunir més de quatre mil persones que recorregueren el centre de la ciutat darrere d’una gran estelada.

València

 

Abans de l’inici de la manifestació, a la plaça de Sant Agustí, es va celebrar un xicotet acte polític amb les intervencions de Santi Gasó, de la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques de Burjassot, i de Vanessa Albelda, del grup promotor de la CUP de València, qui va anunciar que el proper 11 de maig es presentarà públicament a València el nucli local de la CUP. A l’acte també es va recordar la Trobada de Casals, Ateneus i Centres Socials dels Països Catalans que s’ha celebrat a Benimaclet el mateix cap de setmana. Finalment, la militant de l’assemblea de l’Horta d’Endavant (OSAN), Imma Milan, fou l’encarregada de llegir el manifest unitari de l’EI on es reivindicava la proposta de l’alternativa socialista davant el sistema capitalista i es reafirmava el compromís del moviment amb la independència del Països Catalans sense cap renúncia.

Precisament durant la celebració de l’acte polític arribà a la plaça de Sant Agustí la columna de manifestants que havia partit estona abans del barri de Benimaclet a la qual s’hi van afegir bona part dels assistents a la Trobada de Casals i Ateneus. La columna estigué vigilada en tot moment per un fort dispositiu policial, que, d’altra banda, no fou especialment visible durant la manifestació posterior.

Així, el bloc independentista va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat sense cap incident destacable; només alguna xicoteta provocació des dels balcons va alterar l’ambient calmat de la convocatòria. Els crits de “sense València no hi ha independència” o “fora les forces d’ocupació” foren dels més escoltats durant el recorregut.

En el seu conjunt, la manifestació va reunir vora les deu mil persones. La convocatòria d’ACPV s’ha centrat enguany en la reivindicació d’un finançament just per al País Valencià i ha comptat amb el suport de les plataformes sindicals institucionals i d’altres col·lectius socials com la Plataforma per la Llei de la Dependència o treballadors de RTVV afectats per l’ERO. D’altra banda, segons han insinuat diversos mitjans, l’organització va pactar un recorregut de la manifestació diferent a l’habitual per evitar accions contra les entitats bancàries.

Font l’Accent

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022