// ACTUALITAT

LOGO-COLORbaixa

Multireferèndum 2014. El Casal Popular la Turba de Valls comptarà amb una mesa de vot el dia 25 de maig

Multireferèndum és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic bloquejades en les institucions polítiques. A la mesa de la Turba es podrà votar sobre el Projecte Barcelona World.

La jornada central serà el 25 de maig mitjançant el vot presencial a peu de carrer, i prèviament mitjançant el vot electrònic i anticipat.

Multireferèndum 2014 és una convocatòria per decidir sobre diferents qüestions d’interès públic bloquejades en les institucions polítiques, que s’està duent a terme a Catalunya des del 23 d’abril fins al 25 de maig, dia de les eleccions europees.

Multireferèndum és una convocatòria, de la gent per a la gent, que neix a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking.

Els col·lectius promotors i adherits, com el Casal Popular la Turba i la CUP, volem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant sobre problemàtiques aturades a les institucions o sobre les quals no es deixa decidir la població. S’hi combina el vot electrònic i el presencial, tot garantint l’accés a informació contrastada i a diverses formes de debat i deliberació.

Principis

# Independent: és una iniciativa no oficial, gestionada des del teixit associatiu i al servei de grups que necessiten dur les seves causes a referèndum.

# Cooperatiu:els col·lectius promotors de les preguntes cooperem per convocar amb el màxim de garanties la societat catalana.

# Confluent:és un vector de treball concret, de durada determina i obert a persones i col·lectius interessats en les temàtiques tractades o en el mateix procés participatiu.

# Instituent: treballem per bastir una eina lliure que sigui útil en el futur per seguir abordant problemàtiques tant locals com generals.

Què volem?

# Fer objectiva la voluntat popular en les matèries de la convocatòria.

# Aconseguir una alta participació i que aquesta en sigui la principal força.

# Fer possible el vot a tots els municipis de Catalunya.

# Combinar amb èxit la deliberació pública, el vot electrònic i el vot presencial.

# Activar una xarxa a favor de la democràcia directa a través d’una experiència pràctica.

# Plantejar accions posteriors a la presa de decisions.

Temàtiques

En aquesta primera convocatòria, posarà a debat quatre temàtiques de caràcter general i una de caràcter local/territorial que es votarà de forma descentralitzada:

Temàtiques generals

# Cultius i aliments transgènics

# Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP)

# Deute il·legítim

# Control democràtic i directe de l’energia

Temàtiques locals

# Projecte Barcelona World (es vota al Tarragonès, l’ Alt Camp i el Baix Camp)

# Municipalització del servei d’aigua de la ciutat de Lleida (es vota a Lleida)

# Línies de Molt Alta Tensió (MAT) (Es vota a la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà)

Qui el promou?

És una idea inicial de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking sorgida l’1 de Juny de 2013. Són promotors d’aquesta primera convocatòria les entitats que hi proposen preguntes i l’assemblea de Multireferèndum:

# Som lo que Sembrem

# Xarxa per la sobirania energètica

# Candidatura d’Unitat Popular

# Plataforma Aturem Barcelona World

# Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida

# Plataforma No a la Mat

# Multireferèndum

Qui pot votar?

Hi podran participar les persones majors de 16 anys i residents a la comunitat autònoma de Catalunya. Caldrà acreditar la identitat i facilitar el lloc de residència.

La jornada central serà el 25 de maig mitjançant el vot presencial a peu de carrer. Com a reforç i complementàriament, hi haurà un període de vot electrònic i també un de vot anticipat en seus i espais públics. La ubicació de les meses serà publicada a la mateixa pàgina web.

Com es pot votar?

Es pot votar a través de qualsevol de les tres modalitats que es porten a terme successivament entre el 23 d’abril i el 25 de maig i també en qualsevol de les meses. Caldrà acreditar la identitat i el facilitar el lloc de residència.

Per a més informació sobre el multireferèndum, els actes i activitats, les adhesions, les meses de vot, com col·laborar-hi i participar-hi, etc, a http://www.multireferendum.cat/logotip-285x300

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022