// ACTUALITAT

Valls celebra la segona edició de la setmana LGTBI coincidint amb el 28 de juny

Sota el títol “Orgull Vallenc”, s’organitzen una desena d’activitats.

Valls celebra per segona vegada una setmana d’activitats dedicada al col·lectiu LGBTI. Impulsada per Llumull Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, la segona edició es celebra coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI. De fet, la setmana s’havia de celebrar al març, però la crisi de la Covid-19 va obligar a suspendre-la.

El tret de sortida el va donar l’exposició fotogràfica “Sex and revolution in Cuba”, de Núria López. L’exposició es podrà visitar a l’IEV fins el 5 de juliol, i segueix amb la voluntat de portar exposicions de temàtica LGBTI començada l’any passat.

Una de les novetats d’aquesta edició és la participació de diversos comerços en les activitats de la Setmana LGBTI. Així, hi haurà una dotzena de comerços de Valls que comptaran amb uns plafons amb definicions sobre el col·lectiu. Els plafons han estat dissenyats pels organitzadors i finançats per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls, i un cop acabada la Setmana LGBTI es podran utilitzar com una exposició.

En l’àmbit de les xerrades hi haurà la de Jordi Griset, que explicarà les teràpies repressives del franquisme al col·lectiu LGBTI. Serà el dilluns 29 de juny, a les 19:30h, al pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’àmbit audiovisual també tindrà la seva presència a la setmana amb un parell de projeccions. El dimarts 30 de juny es projectarà el documental “Me llamo Violeta”, a les 20h a la Titaranya, amb el suport del Campus Extens-URV. Per altra banda, i juntament amb el SAI LGBTI i la Regidoria, s’ha organitzat el passi de la pel·lícula “Call me by your name”, el dijous 2 de juliol a les 20h a la Biblioteca Popular.

De la mateixa manera que l’any passat, la llibreria Roca segueix participant a la setmana LGBTI. Després de presentar l’Antologia de poesia LGBTI del Sebastià Portell l’any 2019, enguany es presenta el llibre “Frankisstein” de la Jeanette Winterson amb la seva traductora, Dolors Udina. La presentació serà el divendres 26 de juny a les 19:30h al pati de la floristeria Heura Musa.

A més a més, des d’Orgull Vallenc s’anima a tothom a participar a la manifestació de l’Orgull que tindrà lloc el diumenge 28 a partir de les 19h des de l’estàtua dels despullats de la Rambla Nova de Tarragona.

La setmana LGBTI del 2020 està organitzada per Llumull Audiovisual i el Casal Popular La Turba, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls/Regidoria d’Igualtat, la Diputació de Tarragona i el Campus Extens-URV i el suport de l’IEV, Produccions Saurines, Llibreria Roca, Heura Musa,  Comerç de Valls i Coop. La Titaranya.

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022