// ACTUALITAT

vallsFM

#VallsFMpopular lema de les activitats del Casal Popular La Turba per la Festa Major de Sant Joan

L’entitat vol reivindicar la participació directa de la ciutadania en l’organització de la Festa Major

 

Les actuacions de Pirats Sound System i Pau Alabajos obren i tanquen els actes de Festa Major del Casal Popular La Turba · La 2a Boladissada Popular, el Pregó de Festes alternatiu i un fogueró reivindicatiu completen les activitats de l’entitat · El sisè vídeo promocional del Boladís, la beguda de la Festa Major, una conversa entre el Dalí de Valls i el Modernet de Merda

 

 

Valls 12/06/2013. El Casal Popular La Turba dóna a conèixer les activitats organitzades per la Festa Major de Sant Joan sota el lema #VallsFMpopular. L’entitat vol així reivindicar la participació ciutadana en l’organització de les festes com el valor principal que hauria de mesurar el seu èxit, més enllà del pressupost: “per a nosaltres és més important que la gent es faci seva la Festa Major organitzant-la que no pas augmentar en 50.000€ la partida pressupostària”.

 

Segons la Turba, les cites festives de referència al país estan organitzades des de la ciutadania a través d’entitats, comissions, patronats, etc. i les institucions fan la funció de suport tècnic i cobertura legal, principalment. Aquest model fomenta una major identificació de la ciutadania amb la festa i la comunitat i deixa en segon pla el pressupost, de manera que les grans festes de referència no ho són per la quantitat de recursos abocats sinó pel grau de responsabilitat que assumeix la ciutadania a través de la seva organització. “Això no té res a veure amb la quantitat de persones que participen en una festa, que també és molt important però que pot ser multitudinària i no aportar res a nivell de cohesió social ni identificació ciutadana”.

 

La Turba critica que les actuals comissions de la Festa Major no són participatives ni obertes: “reunir un grupet de persones a dit un parell de vegades per explicar què s’ha pensat des de l’Ajuntament no té res a veure amb l’empoderament ciutadà”. Una mostra d’això darrer són les iniciatives organitzades directament per entitats o grups de persones que assoleixen un gran èxit, requereixen d’un pressupost molt baix o nul i s’autogestionen, com per exemple el Correbars o el Boladís.

 

 

La segona Boladissada amb Pirats Sound System

 

La Turba comença el primer dia de la Festa Major de Sant Joan, dijous 20, amb el 2n Pregó Alternatiu de festes i la 2a Boladissada Popular, que comptarà amb l’actuació del grup Pirats Sound System. Aquesta primera jornada començarà a les vuit del vespre davant del Casal.

 

Enguany el popular vídeo promocional del Boladís, la beguda de la Festa Major, arriba a la sisena edició amb una paròdia l’anunci del Banc de Sabadell i una conversa entre el Dalí de Valls i el personatge “Hipster” Modernet de Merda. El Dalí convenç a aquest popular personatge de twitter a passar-se al Boladís i venir a la Festa Major de Valls.

 

Enguany els bars col·laboradors amb el Boladís i que el serviran durant la Festa Major són: El Safareig (Plaça de l’Oli), Terrassa de l’Antic (El Pati), La Pèrgola (El Pati), El Bruch (Plaça del Blat), K de Valls (Plaça de Sant Francesc), La Turba (carrer de la Zeta i barra al Pàrquing del Barri Antic).

 

La revetlla

 

Diumenge 23 a les 20.30 h al carrer de la Zeta: Sopar popular del Bou de Valls.

A les 22.30h des de l’església de Sant Joan fins a la plaça del Blat: sortida de Completes i ballada del Bou de Valls a la Plaça del Blat.

Després de completes, coca i cava a la Plaça de la Zeta i crema del fogueró reivindicatiu.

 

Sant Joan familiar amb el Bou

 

Dilluns 24 a les 12.15 h a la plaça del Blat: balladetes del migdia amb l’actuació del Bou de Valls.

A les 19 h, des de la plaça del Blat: el Bou de Valls al Tomb del Poble. El Casal i la Colla Gegantera el Calçot-AAEET convida a tots els socis i amics del Bou de Valls a participar i acompanyar el Bou de Valls durant el Tomb del Poble, per tal de viure la Festa Major des de dins.

Concert de cloenda de Sant Joan

 

Dimarts 25 a les 20h al carrer de la Zeta: Novè tast de begudes de la terra i concert del cantautor valencià Pau Alabajos.

Durant tots els dies de Festa Major el Casal Popular La Turba tindrà barra a les veles dels concerts.

 

 

Més informació:

 

Primera part del vídeo promocional del Boladís:

http://www.youtube.com/watch?v=LoslVfyzAFk&feature=youtu.be

Història del Boladís i vídeos promocionals anteriors:

http://www.laturba.cat/projectes/el-boladis/

Cultura “Hipser”: http://es.wikipedia.org/wiki/Hipster_%28subcultura_contempor%C3%A1nea%29

Nota de premsa del Casal Popular La Turba sobre la Festa Major de Sant Joan 2012, que recull la polèmica amb l’Ajuntament pel Boladís:

http://www.laturba.cat/general/la-turba-emplaca-a-lajuntament-a-buscar-un-model-participatiu-per-a-la-festa-major/

 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022