// ACTUALITAT

Construïm la igualtat, trenquem els murs de la violència. Cicle d’activitats 25 de novembre

 La Turba programa un cicle d’activitats contra la violència vers les dones

És necessari i obligatori transformar les mentalitats per poder soterrar totes les formes de violència vers les dones”, per això l’esquerra independentista programa del 21 al 30 de novembre activitats dirigides a tothom: un taller sobre relacions entre homes i dones, conte infantil, manifestació a Tarragona, concentracions i cine fòrum.

 Un altre 25 novembre i de nou ens toca reivindicar i plorar víctimes. El feminicide no para. La data del Dia Internacional contra la Violència vers les dones es va escollir per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. I lamentablement i vergonyosament continuem sumant noms a la llarga llista de dones mortes. El masclisme no s’atura.

Les xifres són de vergonya col·lectiva. Aquesta societat no es pot permetre allò que passa a dintre seu. Al 2014 a Catalunya, més de 10.000 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella, més de 1000 al Camp de Tarragona. Vergonya. 11 dones mortes el que portem de 2014 a tota Catalunya, amb 6 dels 11 casos amb denúncies prèvies. Vergonya. I no para.

I més vergonya si analitzem les dades. Dels agressors per violència masclista a l’àmbit social o comunitari, delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, més de la meitat tenien menys de 40 anys, gent que en teoria deuria d’haver rebut una educació més moderna. A tot l’estat espanyol més de la meitat de les dones mortes i els seus agressors tenen entre 21 i 50 anys. Alguna cosa ha fallat i continua, malauradament, fallant.

Per això la base de les nostres jornades és el de canvi, canviar-ho tot. Canviar visions, mentalitats, raonaments, maneres de comportar-se, de parlar, de viure. Canviar les coses d’arrel i per això hem organitzat unes jornades des de tots els nostres sectors, canalla, joventut, gent més gran. Perquè per canviar les coses s’ha de fer des de baix i per tothom. Així el dia 21 de novembre, a les 20 hores i a la seu del Casal, tindrem, més que una xerrada a l’ús, un taller per a les persones que vinguin. Es titula 25Noves maneres d’entendre’ns i incidirà en com deurien ser les relacions entre homes i dones per prevenir la violència masclista. Serà realitzat per Joan Sanfélix, sociòleg especialista en masculinitats, i Marta Rosell, psicòloga especialista en gènere, i pretén oferir-nos eines per millorar la forma en que convivim homes i dones a la nostra societat.

El dia 22 de novembre, a les 12 hores i també al Casal, es farà una activitat organitzada per la Turbina, la part que tenim a la Turba per la canalla. Ens sembla bàsic treballar contra el sexisme des de la infància per canviar les coses radicalment i, per això, es contarà un conte infantil amb el títol “Allò que mai ens contaren del rescat d’una princesa” que també anirà a càrrec de la psicòloga especialista en gènere Marta Rosell. A més, com a àmbit de trobada i de debat per a la gent més gran es farà un vermut.

El dia 25 de novembre tenim dues cites amb la reivindicació al carrer. Per una banda a les 12 hores es fa la concentració institucional a la plaça del Blat i per una altra, i organitzat per Arran, farem un acte de record a les víctimes i per demanar i reclamar el màxim esforç possible per acabar amb el masclisme social que mata. Serà a les 19 hores a la plaça del Pati.

El dia 23 i el dia 30 farem, a les 19 hores i al Casal, cinefòrum sobre la violència masclista. Utilitzant material audiovisual volem conscienciar de que és necessari i obligatori transformar les mentalitats per poder soterrar totes les formes de violència vers les dones.

Per al Casal Popular la Turba el feminisme és una de les lluites més importants que tenim i el 25 de novembre no podem deixar de cridar que més de la meitat de les persones de la nostra societat patim una forta violència masclista, que està perpetuada i anquilosada en la nostra cultura. Una cultura que s’haurà de canviar radicalment, de sot arrel. Per fer això vos necessitem a totes i a tots i per això vos convidem a participar dels actes programats.

cartell25N2014

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022