// ACTUALITAT

Crema de la constitució 2015

Vint-i-set anys cremant la constitució espanyola a Valls

L’esquerra Independentista crida a la ruptura amb la transició espanyola i l’estat monàrquic a través de la construcció nacional als Països Catalans

 

Avui hi ha hagut la tradicional crema de la Constitució espanyola, a les 12h a la Plaça del Blat de Valls. Fa vint-i-set anys que l’Esquerra Independentista de Valls crema la constitució espanyola com a acte de rebuig a aquesta festivitat imposada i al pacte de silenci i d’interessos de la transició espanyola, que ha permès a les classes dominants convertir l’Estat nascut de la victòria feixista l’any 1939 per la forca de les armes en un règim homologable a nivell internacional i sostenible a l’interior.

La Constitució ha estat l’eina que, amb la consagració de l’economia de mercat, ha deixat tot el poder econòmic en unes poques mans, mentre les classes treballadores no tenim cap poder de decisió sobre unes polítiques econòmiques que ens aboquen a la precarietat i l’atur. La Constitució també ha estat l’instrument que ha permès mantenir l’ocupació sobre els diversos pobles que, com els Països Catalans, som presoners d’un Estat que ens nega, per la forca de les armes, el dret a audeterminar-nos, a reunificar la nostra nació o a garantir la vitalitat de la nostra llengua. D’altra banda, aquest aniversari coincideix amb una ofensiva espanyola accentuada els darrers anys d’atacs a la llengua i la cultura catalanes, amb el tancament de mitjans de comunicació, la promulgació de lleis contra el català a l’escola, lleis de símbols, etc. de forma sistemàtica a les Illes, País Valencià i Franja de Ponent, abocant aquests territoris a la marginació i substitució cultural i lingüística.

 

Enguany el Casal Popular La Turba, Arran i la CUP volen destacar la necessitat de la ruptura democràtica amb l’estat espanyol i d’impedir que es torni a imposar la política del pacte i del peix al cove, que els partits polítics catalans han utilitzat des de la transició per a mantenir els seus interessos de classe. Davant d’això, l’Esquerra Independentista fa una crida a l’organització i a la lluita per la construcció nacional i social dels Països Catalans, a través d’un procés constituent popular que garanteixi els drets de la classe treballadora en una nova constitució.

Crema de la constitució 2015
Crema de la constitució 2015

 

Crema de la constitució 2 2015
Crema de la constitució 2 2015

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022