// ACTUALITAT

El grup de consum La Bajoca presenta a Valls el mapa de l’Economia Social i Solidària “Pam a Pam”

La xerrada es fa en el marc de la Firagost, dimecres a les sis de la tarda a la Biblioteca Popular

El grup de consum La Bajoca de Valls organitza en el marc de la Firagost una xerrada de presentació del mapa de l’Economia Social i Solidària “Pam a Pam”, el dimecres cinc d’agost a les sis de la tarda a la Biblioteca Popular (Passeig dels Caputxins). La Bajoca també farà difusió de la seva activitat en una paradeta al Pati, on informarà del seu projecte i com apuntar-s’hi.

La xerrada sobre “Pam a Pam” vol informar al consumidor de les oportunitats que té per a trobar productes i serveis que tenen en compte els criteris de l’economia social i solidària, com per exemple la proximitat, la igualtat salarial, el comerç just, les finances ètiques, l’equitat de gènere, la democràcia interna, criteris ecològics i de sostenibilitat, etc. Però també pretén presentar aquesta eina a les diferents iniciatives econòmiques que apliquen aquests criteris. És per això que durant la Firagost els producors, botigues, negocis, etc. que ho vulguin podran fer una entrevista després de la xerrada o a la paradeta que La Bajoca tindrà al Pati, per saber quins criteris d’economia social compleixen, amb l’objectiu de formar part del mapa “Pam a Pam”.
El grup de consum La Bajoca, que selecciona els seus productors a partir dels criteris d’Economia Social i Solidària, està format per nuclis familiars que s’organitzen autònomament, sense intermediaris, per tal d’establir una relació comercial directa amb productors de proximitat. L’organització del Grup de Consum és horitzontal i les decisions es prenen de forma assembleària. Les comandes dels productes es fa setmanalment a través d’una pàgina web i es recull presencialment a la seu del grup, al Casal Popular La Turba.

Què és Pam a Pam?
On puc trobar roba feta sense explotació laboral? On compro menjar ecològic i de Comerç just? Com puc cobrir les necessitats de la meva vida quotidiana (habitatge, educació o oci, per exemple) fora del mercat capitalista? Ara aquestes preguntes ja tenen resposta!

Pam a Pam és el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives del consum responsable i l’Economia Solidària a Catalunya. El web et permet cercar les iniciatives de consum responsable i l’Economia Solidària de diferents maneres: per criteris, sector econòmic o territori.
L’Economia Solidària és una altra manera de fer economia: la conformen multitud d’iniciatives que funcionen dia a dia sota lògiques democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris.
Si entre totes i tots fomentem aquest altre model estem construïnt el mercat social, una potent alternativa al mercat capitalista que tenim al nostre abast.

cartellpamapamvalls_OK

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022