// ACTUALITAT

installpartyValls

La Bajoca promou alternatives de consum responsable

Més de vint persones es passen a serveis cooperatius a la Install Party d’alternatives celebrada dissabte passat a Valls

Cinquanta membres del grup de consum La Bajoca celebra un dinar de productes ecològics i de proximitat

El grup de consum de productes ecològics i de proximitat La Bajoca, que agrupa una cinquantena de famílies, va organitzar el dissabte passat al Carrer de la Zeta una «Install Party» per al foment de les alternatives de l’Economia Solidària en diferents serveis de consum quotidià: energia, finances, telefonia, alimentació i programari informàtic. Una quarantena de persones van assessorar-se amb tècnics d’aquestes alternatives i una vintena se’n van fer socis o clients allà mateix. Aquestes entitats posen al centre de la seva activitat econòmica les necessitats de les treballadores o consumidores, al contrari de les empreses capitalistes, que prioritzen els beneficis d’accionistes o propietaris a costa de degradar els drets laborals o d’explotar de forma insostenible els recursos naturals de països empobrits.

L’activitat forma part de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, que se celebra durant el mes de març a una trentena de municipis catalans i molts d’altres a nivell internacional, en motiu del Dia Mundial del Comerç just.

installpartyValls

Posteriorment a la Install Party, una cinquantena de socis de La Bajoca van celebrar un dinar amb productes ecològics i de proximitat dels seus proveidors.

dinarBajoca

Passa’t a les alternatives des de casa teva

Els organitzadors animen tothom qui ho vulgui a passar-se des d’avui mateix a les alternatives, a través de les pàgines web de les iniciatives que van ser presents dissabte a Valls:

Fiare és una banca ètica i cooperativa que opera a Itàlia i Espanya, amb la missió de captar estalvi de persones, entitats i administracions, per finançar projectes d’economia social i solidària, o en general, aquelles que tinguin vocació de transformació social.

Oikocredit és una cooperativa internacional de finances ètiques que s’especialitza a finançar projectes empresarials amb contingut social a països en vies de desenvolupament. Al nostre país permet a persones i organitzacions compromeses invertir els seus estalvis amb criteris ètics i total transparència, obtenint una rendibilitat econòmica i social.

Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable, amb el compromís d’impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

Eticom Som Connexió és una cooperativa de consum sense afany de lucre. Ofereix serveis de telefonia i accés a internet amb la finalitat d’avançar cap a una sobirania en el consum de serveis de telecomunicacions i en el desplegament d’infraestructures.

El Programari Lliure comprèn aquelles aplicacions informàtiques que garanteixen les llibertats de l’usuari d’utilitzar, distribuir, estudiar i millorar-les lliurement. Abraça tot tipus d’usos quotidians: sistemes operatius mòbils i d’ordinador, navegadors, processadors de text, gestors de correu, serveis web i d’internet, etc. Aquest moviment de persones i organitzacions socialitza el coneixement col·lectiu davant dels abusos i l’escassetat artificial creades pels monopolis intel·lectuals. El col·lectiu HackLabValls promou el programari lliure i la xarxa Guifi.net a l’Alt Camp i es reuneix cada dimecres al vespre al C/Nou 12 de Valls.

Les persones interessades amb el Grup de Consum La Bajoca poden informar-se’n cada dijous a la tarda al Carrer de la Zeta s/n o bé demanant-ho al correu labajocadevalls@gmail.com

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022