// ACTUALITAT

La fira “Altres Lletres” de Valls comptarà amb 24 editorials i una desena de presentacions

El dissabte 9 de novembre des de les 10 i fins a les 19h, la plaça de la Zeta
s’omplirà de literatura i pensament crític


Valls. El dissabte 9 de novembre Valls celebrarà la primera edició de la fira “Altres Lletres – Fira del pensament crític i l’acció conscient.” Els impulsors d’aquesta primera fira són el Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, que tenen l’objectiu de fer “una fira literària i crítica allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi”.
La fira comptarà amb un total de 24 editorials que es repartiran per tota la plaça de la Zeta. En aquest sentit, des de l’organització s’ha treballat perquè hi hagi editorials molt diverses i per atots els públics, des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa.

A més, la plaça de la Zeta també comptarà durant la mateixa jornada de la 2a Ecofira del Camp de Tarragona, amb diversos productors de proximitat.

Diverses presentacions literàries faran de prèvia de la fira
Les activitats centrals es realitzaran dissabte, però al llarg de tota la setmana s’han programat diversos actes com a prèvia. Així, els actes s’iniciaran dimarts a les 19h, amb la presentació del llibre “Tu vida Épica” de Magda Barceló a l’Espai La Magrana. El dimecres els més petits tindran el seu espai amb el contacontes Roger Roig, dels contes del Patufet a la llibreria Tram (18h). Dijous es presentarà el llibre “Cinquanta còdols al mar” de Laura Casa a Cafès Líder (19:30h) mentre que divendres al local de la CGT s’hi presentarà el llibre “Anarquista… ¡Y orgullosos de serlo!” d’Amadeo Bertolo (19h).


L’espai-cafeteria de Cafès Líder, escenari de les presentacions de dissabte
La fira “Altres Lletres” també servirà per obrir un espai sovint en desús, com és la cafeteria de Cafès Líder, a la plaça de la Zeta. De fet, totes les presentacions que es faran al llarg del dissabte tindran com a escenari aquest espai. Així, a partir de les 11h hi haurà un contacontes amb “Contes a la piscina” a càrrec de l’escriptor Joan Mitjons, a les 12h es presentarà el llibre “Batecs de vida” amb Marina Mallafrè i a les 13h s’hi podrà descobrir “Una amistat corrompuda” de Xavier Rigall.
A la tarda s’hi presentaran la revista Caramella (16h), “Insubmissió” de Joan Canela (17h) i el Calendari i receptari de la Berta Artigal (18h).

Una aposta per la diversitat entre les 24 editorials de la Fira
La primera edició de la fira comptarà amb les següents editorials, amb una voluntat de cobrir al màxim d’àmbits literaris: Kuei, Tigre de Paper, Virus, Bellaterra, Orciny Press, Piscina, un petit oceà, Voliana Edicions, Triangular edicions, Tintamotora, Tentativas, Libèl.lula Verda, Sidillà Edicions, Saïm Editorial, Revista Caramella, Lo diable gros, Neret Edicions, Automàtica
Editorial, La Incorrecta, Ediciones Wanafrica, Fundacio Salvador Seguí – CGT, Edicions Tremendes, Edicions Pol·len, Editorial Karwán i Edicions Secc.

PROGRAMA D’ACTES DE LA FIRA “ALTRES LLETRES”
Dimarts dia 5 de novembre a les 19h, presentació del llibre ‘Tu Vida Èpica’ (Amat Editorial) de Magda Barceló, a l’Espai La Magrana, Carrer Miralbosch 8,Valls.
Dimecres dia 6 de novembre a les 18h, contacontes Roger Roig, dels contes del Patufet, a la llibreria Tram, Carrer del Forn Nou, 28, Valls

Dijous 7 de novembre a les 19:30h, presentació del llibre ‘Cinquanta còdols al mar’ (Ganzell Edicions) de Laura Casas amb degustació de cafè i te ecològic a Cafès Líder, Carrer Nou, 8, Valls
Divendres dia 8 de novembre a les 19:00h, presentació del llibre ‘Anarquistas… ¡Y orgullosos de serlo!’ (Editorial Descontrol) d’Amadeo Bertolo, presentat per Àngel Bosqued de la Fundació Salvador Seguí, al local de la CGT, plaça de la Zeta, Valls

Dissabte dia 9 de novembre, tots els actes a Cafés Líder, Carrer Nou, 8, Valls:
11h contacontes, ‘Contes a piscina!’ (Piscina, un petit oceà) a càrrec de l’escriptor Joan Mitjons
12h Presentació de ‘Batecs de vida’ (Lo Diable Gros, 2018), amb Marina Mallafrè, curadora i editora del dietari inèdit de Maria Aurèlia Capmany
13h Presentació d’‘Una amistat corrompuda’ (Triangular Edicions) de Xavier Rigall
14h rapsode, presentació de ‘Submissió’, de Miquel Albero, acompanyat de Pere Vidal a la música
16h Presentació de la Revista Caramella
17h Presentació del llibre ‘Insubmissió!’ de Joan Canela de Sembra Llibres
18h Presentació del Calendari i Receptari fet per Berta Artigal i Alba Saura

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022