// ACTUALITAT

LA FIRA ALTRES LLETRES TORNA AMB FORCA EN LA SEVA TERCERA EDICIÓ

Valls celebrarà, el dissabte dia 16 d’octubre, la tercera edició de la fira ALTRES LLETRES. III Fira del pensament crític i l’acció conscient. Els impulsors d’aquesta fira són el  Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals. Tenen l’objectiu de fer «una fira literària i crítica allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi».

Després d’una exitosa primera edició, l’any passat la pandèmia va obligar a reformular la fira, que es va haver d’adaptar a un format amb només presentacions. Enguany torna amb tota la seva esplendor i recupera les  parades  d’editorials durant tot el dissabte.

La fira comptarà amb gairebé 20 editorials  que es repartiran per tota la plaça de la Zeta. En aquest sentit, des de l’organització s’ha treballat perquè hi hagi editorials molt diverses i per a tots els públics. Des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa. A més, la plaça de la Zeta també comptarà durant la mateixa jornada amb l’Ecofira del Camp de Tarragona, amb diversos productors de proximitat.

Diverses presentacions literàries faran de prèvia

Les activitats centrals es realitzaran dissabte 16 d’octubre. Al llarg de tota la setmana, però, s’han programat diversos actes com a prèvia. Així, els actes s’iniciaran dimecres a les 19.00 h amb la presentació del darrer número de la  revista Caramella al pati dels tarongers de l’Heura Musa. El dijous, també a les 19.00 h, Jordi Martí i Dolors Marín presentaran, a  Ca l’Alemany, “Breu història de l’anarquisme als Països Catalans.

Divendres serà el torn de la poesia, amb  Anna Sentís, que maridarà els seus versos amb un tast de cerveses. A més, la setmana de després de la fira, el dijous 21 d’octubre, hi haurà el maridatge de vins Vinya Janine amb les paraules d’Ester Enrich.

L’espai de Cafès Líder, escenari de dissabte

La fira Altres Lletres tornarà a comptar amb la col·laboració de Cafès Líder. El seu espai exterior acollirà les presentacions del dissabte. Així, a partir de les 10.30 h els més petits tindran “Piscina poesia”, a les 11.15 h  la presentació del projecte Top Manta. A les 12.00 h el llibre “Ara sí, t’estimo tal com ets” de l’Editorial Neret. A les 12.45 h la presentació del llibre “Pájaros en la cabeza” de Virus, amb el seu autor Javier Erro. A la tarda el feminisme de “EL bram del Drac” (17.00 h) de Rosa Elvira i l’editorial Tintamotora, les històries de joves migrants a “Tan sols viure” de Sara Montesinos i Martí Albesa de Pagès Editorial (17.45 h). Art (in)útil de Daniel Gasol i l’editorial Raig Verd (18.30h) serviran per omplir l’espai de literatura i pensament crític. 

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022