// ACTUALITAT

xerradaavortament

La Turba engega amb èxit els actes entorn al 8 de març amb la contrareforma de llei de l’avortament com a protagonista

 

El passat divendres , el Casal Popular la Turba iniciava el cicle d’actes entorn al dia 8 de març, diada de les dones treballadores. Cap a dos quarts de vuit del vespre, una trentena de persones assistia a una xerrada centrada en l’avortament i la nova contrareforma de llei, promoguda pel govern del PP. Les ponents eren la llevadora del CAP de Valls i d’ASSIR de Tarraggona, Gemma Martínez, i dues membres del col·lectiu feminista de Tarragona, Cau de llunes, la Joana Badia i Helena Torrell. Després d’explicar la realitat en la que es troba una dona que decideix avortar – basada en l’experiència professional de la vetlladora -, les membres de Cau de llunes van analitzar els trets diferencials entre la llei actual i la nova contrareforma, des de la perspectiva feminista. Ambdues van posar de manifest que amb aquesta nova contrareforma es vulnera el dret a decidir que tenen les dones sobre el seu propi cos, infantilitzant-lo, fomentant el patriarcat i atacant la pròpia sexualitat i la manera de viure-la de cadascú.

Les ponents van posar de manifest que les taxes d’avortament més baixes són en països on aquesta és legal. Contràriament, en els països on l’avortament no és legal moren 47.000 dones cada any per culta dels avortaments clandestins sense garanties sanitàries.

També cal destacar que s’introdueix pena d’un a quatre anys de presó per als professionals que practiquin avortaments i es tipifica com a delicte la inducció a avortar (els consells d’amics o familiars). Pel col·lectiu feminista Cau de Llunes, aquesta és una llei classista: “els avortaments sempre han existit i existiran, qui tingui diners ho farà a l’estranger, sinó clandestinament posant en perill la pròpia vida o tenint fills no desitjats”.

El cicle d’activitats continua aquest dissabte 2 de març, on a dos quarts de vuit de la tarda el casal passarà la pel·lícula “El secreto de Vera Drake”, un film produït l’any 2005 que tracta sobre la pràctica il·legal de l’avortament. El dia 8 de març a les set de la tarda té lloc la manifestació,que inicia a la plaça dels despullats de Tarragona, amb el lema “Seguim decidint, seguim desobeint. Juntes amb la lluita feminista”. I per acabar el diumenge 9 de març tindrà lloc el cinefòrum amb el documental “la quadratura del cercle”, produït per les filles del Litih, vinculat a la lluita feminista que es va donar als anys 80 a Tarragona i a la resta del principat, amb les dones del Bloc Feminista.

Des del casal es convida a tothom a participar activament a tots els actes que és programin en defensa del dret de les dones. Així com ha assistir a la manifestació de Tarragona. Ja que aquesta és una problemàtica vigent, que pateix el conjunt de la societat la qual cal conèixer per decidir, i reivindicar a favor de les llibertats individuals i col·lectives.

xerradaavortament

Carrer dels Metges 14, Valls. Alt Camp | Països Catalans| correu a: info@laturba.cat

© 2022